Srpski sud prijeti hrvatskim logorašima ovrhom

13.07.2021. 21:15:00

Vukovarski  branitelj i zatočenik srpskih koncentracijskih logora Damir Plavšić putem facebooka objavio je status u kojem upozorava da Viši sud u Beogradu odbacuje tužbe hrvatskih logoraša protiv Republike Srbije radi zatočeništva, te da poslije tužiteljima ispostavlja  račune za  sudsku taksu i prijeti ovrhama. 
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 
"Branitelji su ginuli za Hrvatsku i Hrvatski narod, oni koji su preživjeli borbe i bili su zarobljeni, preživljavali su strašne torture i mučenja u Srpskim koncentracijskim logorima. Danas, 30 godina od zarobljavanja, VLADA REPUBLIKE HRVATSKE umjesto da za svoje Branitelje od Srbije traži OBEŠTEĆENJE a za Hrvatsku RATNU ODŠTETU, Vlada Republike Hrvatske traži od nas bivših logoraša da SAMI tužimo Srbiju, da se PONIŽAVAMO, da budemo izvrgnuti PRETNJAMA i OPASNOSTIMA u Srbiji. Vlada Republike Hrvatske ZNA da će Srbija odbiti sve tužbe bivših logoraša ali očito NE ŽELI tužiti Srbiju u ime logoraša i tražiti RATNU ODŠTETU zbog nama nepoznatih razloga.
Naš Branitelj i bivši zatočenik srpskih koncentracijskih logora Tomislav Anokic, podnio je tužbu i od Srbije je tražio obeštećenje za mučenja u srpskim koncentracijskim logorima. Njegovu tužbu je odbio i općinski i viši sud u Beogradu pa sada, zamislite APSURDA, Tomislav Anokić mora Srbiji platiti to što se uopće usudio tužiti ih za mučenja u srpskim koncentracijskim logorima. Mora platiti ukupno 81.000 dinara za sudski postupak i takse a ukoliko ne plati tada će Republika Srbija izvršiti OVRHU nad njegovom IMOVINOM u Bogdanovcima.
Dok Srbi koji su bili zarobljeni od Republike Hrvatske dobivaju u sudskim postupcima visoka obeštećenja, isto dobivaju visoka obeštećenja obitelji ubijenih Srba u Hrvatskoj, istovremeno Republika Srbija redovito odbija sve Hrvate koji ju tuže za mučenja u srpskim koncentracijskim logorima. Sada će prema novom zakonu koji će uskoro biti usvojen, svi Srbi koji su bili ranjeni ili ozlijeđeni (ABOLIRANI SU ZA ubijanja, razaranja silovanja, mučenja...osim onih za koje se može dokazati da su počinili ratni zločin a takvih je malo jer nema živih svjedoka), moći će tražiti invalidnine i invalidske mirovine od Republike Hrvatske.
Ovakav slučaj ne postoji niti u jednoj zemlji svijeta. Jesmo li mi uopće pobijedili u Domovinskom ratu? Niti jedna zemlja na svijetu osim Hrvatske ne plaća obeštećenja agresorskim vojnicima.
Često se pitam SANJAM li jer ovo što se događa u našoj Hrvatskoj stvorenoj u krvi Branitelja i tisuća civila ne može biti STVARNOST"

Izvor: Ujedinjeni hrvatski branitelji - fb/ Foto: ilustracija

Izvorni autor: Damir Plavšić / Foto: Facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.