SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU NAZVAO RAZBOJNIČKOM Prkačin: Tvrdim da su jedan Porfirije i Jovan iz Pakraca bolje plaćeni od braće Sinković

18.09.2021. 10:42:00

U ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru u četvrtak govorio je Ante Prkačin.

"Gotovo šokiran onime što kolegica Urša Raukar reče, neću govoriti o nečemu što sam planirao, već o nečem drugom", započeo je Prkačin svoje izlaganje pa nastavio:

"Planirao sam govoriti o vrlo lošem zakonu o popisu stanovništva i pravilima o tom popisu koja izgledaju tako kao da je uskrsnuo Ilija Garašanin pa donio ta pravila igre. Dakle, zločinačkoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je nanijela Hrvatskoj više zla nego bilo tko u posljednjih sto godina se nevjerojatno pogoduje".

Šokiran sam činjenicom, nastavlja, da je jednog od najvećih - ne glumaca - nego umjetnika javnost zaboravila. Dodaje kako će govoriti o zapostavljenim hrvatskim 'veličinama'.

"Za vrijeme naših godišnjih odmora, održane su ljetne Olimpijske igre - najznačajnija sportska manifestacija na planeti Zemlji. Ta manifestacija koja je prakticirana još u antičkim vremenima - uz sportsko značenje - ima ona i političko značenje, gospodarsko i kojekakva druga značenja. Inače i površni promatrači znaju što sport znači u afirmaciji i popularizaciji u ukupnoj vrijednosti jedne zemlje. Iz istog razloga govorit ću o podcjenjivačkom, diletantskom odnosu hrvatske države prema vrhunoskom sportu", govori Prkačin dodajući kako će mu u fokusu biti nagrade olimpijskim šampionima.

Hrvatska za zlatnu medalju daje nagradu od 200 tisuća kuna, nastavlja, za srebrnu 150 tisuća, a za broncu 100 tisuća. "A Srbija tri puta više te Kosovo četiri puta više. Jesu li Srbija i Kosovo toliko bogatiji od Hrvatske? Nisu! Izgleda da oni koji njih vode imaju više sportske i

kulturne širine... Više uživaju u sportskim uspjesima, a iz tog razloga i bolje nagrade svoje šampione", poručio je.

Sto tisuća kuna, kaže, nije mali mali novac. 

"Nagradu za zlatnu medalju, 200 tisuća kuna, to priležnica jednog rahmetli hrvatskog političara u poslijepodnevnoj šetnji Teslinom ulicom dobije u vidu poklona, za Boga miloga. Budući da se radi o finoj dami, neću reći priležnica, već konkubina. Dakle, ništa ljudsko meni nije strano pa ni konkubina. Kada se iz iste kase namiruje vrhunska sportašica i usputna priležnica - pa to me muči...", navodi.

Uz priležnicu, postoji prostitutka i jedna kradljivica, nastavlja, i jedna razbojnica koja se, također, namiruje iz hrvatskog proračuna. "Normalno, ona nema biološki život, ni biološko rođenje - ona živi u konkubinatu s hrvatskom Vladom i to je Srpska pravoslavna crkva. Tvrdim da su jedan Porfirije i Jovan iz Pakraca plaćeni bolje od braće Sinković", rekao je.

Izvor: Direktno

Izvorni autor: lš/foto: Marko Lukunić/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.