Stanišić: Dosad sam bio opcija, sad sam možda nešto više

22.03.2023. 18:06:00

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Stanišić pojavio se pred novinarima na press konferenciji i otkrio razmišljanja uoči dvoboja s Walesom u subotu na Poljudu od 20.45 sati.

Kako vidi konkurenciju u Josipu Juranoviću?

“Konkurencija smo si, ali smo i dobri kolege. Super se slažemo. Nema tu nikakve ljutnje. Znamo oboje da igramo kvalitetno i dosad smo pokazali da se nitko ne ljuti. Tu smo da pomažemo reprezentaciji, ne samo nama. Minutaža? Vidjet ćemo, bitno je da smo tu.”

Najavio je i susret s Walesom.

“Par igrača im se povuklo, ali to je šansa za druge da se pokažu. Neće biti ništa lakše protiv njih nego dosad. Sigurno smo favoriti, no moramo dati sve od sebe.”

Otkrio je i kako je vidio dolazak Joaoa Cancela u Bayern?

“Uvijek imam samopouzdanja, ali ako zaredaš par dobrih utakmica, još se digneš. Kad sam čuo da će doći Cancelo, znao sam da će biti malo teže, ali i prije toga sam imao veliku konkurenciju. Nisam si neki prevelik stres napravio radi toga. Sretan sam što sam mogao igrati malo više. Igrali smo u drugoj formaciji, Pavard i Upamecano su dobili crvene, treba imati i malo sreće, ali mislim da sam dobro iskoristio priliku.”

Trener Bayerna Julian Nagelsmann ga je hvalio. Osvrnuo se i na te komplimente.

“Dosad sam uvijek bio opcija, a sada sam možda i malo više od toga. To mi je velika čast. Jako sam ponosan zato što sam izašao iz loše situacije. Rasteš kao osoba i kao igrač kad se izvučeš. Drago mi je što sam se vratio već na sljedećem okupljanju i definitivno sam ponosan.”

Dosta često je bio autsajder. Kaže da je na to navikao…

“Nije lako, ali cijeli život sam praktički bio autsajder tako da sam već navikao na to. Normalno je da sam kao mladi igrač u velikom klubu u kojem je i velika konkurencija uglavnom rezervna opcija, no uvijek želim više”, zaključio je Stanišić.

Izvor: sportklub.hr/Foto:Guliver Images

Izvorni autor: Sport Klub

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.