Stankovićeva reakcija nakon peticije za njegovu smjenu: ‘Živi Yutel, što bi se reklo ovih dana!’

30.03.2021. 18:42:00

Aleksandar Stanković, dugogodišnji HRT-ov novinar i voditelj emisije Nedjeljom u 2, oglasio se na Facebooku povodom peticije za njegovu smjenu.

“Tri generala, admiral, biskup, metar akademika i neki Vrkljan pisali su mojim šefovima da me smijene, ili mi barem daju otkaz na HTV-u. Razlozi su anacionalnost, protunacionalnost, uređivanje emisije s neskriveno ljevičarskih pozicija, nepristojnost, ali naravno, našlo se tu i zlu ne trebalo nešto Račana, Šumadije i Srbije. Živi Yutel, što bi se reklo ovih dana!”, napisao je Stanković na Facebooku, prenosi Narod.hr .

Podsjetimo, javnosti su objavljena priopćenja i potpisnici istih, sveukupno četiri dokumenta koja su potpisali general Ivan Tolj, general Ivan Kapular, admiral Davor Domazet Lošo, prof. dr. sc. Andrija Hebrang, prof. dr. sc. Slobodan Prosperov Novak i akademik Josip Pečarić. Uz njih, podršku su dali brojni uglednici.

“Doista nevjerojatno! Hrvatska radio televizija na novome poklonstvu u Beogradu, evocirala je uspomene na 1918. god. i proglašenje države SHS, ovaj put ‘spontano’, u ‘šali’ iz usta srpskoga pravoslavnog regenta novopečenog patrijarha Porfirija“, stoji u priopćenju niza uglednika.

“Zatim je čašu našega strpljenja još jednom prelilo, očito sinkronizirano, dovođenje prof. dr. Ive Goldsteina 21. ožujka u emisiju NU2 HTV-a, da bi i on govorio protiv zagrebačkog nadbiskupa, žrtve komunističkog totalitarizma, katoličkog kardinala i hrvatskog mučenika i blaženika Alojzija Stepinca.

Osim toga, gost je omalovažavao prvog predsjednika i utemeljitelja suvremene hrvatske države Franju Tuđmana te iznosio svoja poznata naklapanja o novijoj povijesti i sadašnjem stanju, uključujući zahtjev za političkom detuđmanizacijom”, navodi se.

“Javni medijski servis u svim je demokracijama usklađen s temeljnim nacionalnim vrijednostima i organiziran tako da razmjerno zastupa spektar većinskih i manjinskih skupina. Kod HRT-a je stanje više nego obrnuto”, ističe se.

Zbog navedenoga, potpisnici su zatražili:

1) Suspendiranje novinara Dragana Nikolića, smjenjivanje urednika Dnevnika HTV-a od 19. ožujka i svih odgovornih po vertikali za taj i takav i za druge uredničke promašaje na HRT-u.

2) Razrješenje urednika emisije NU2 Aleksandra Stankovića i postavljanje na njegovo mjesto čovjeka koji je blizak većinskim pogledima i naziranjima gledatelja i ukupne biračke i nebiračke populacije.

“Očito je da se takvom uredničkom politikom danas svjesno i ciljano ide naruku današnjoj službenoj srbijanskoj, svesrpskoj i svetosavskoj ideologiji o ‘srpskom svetu’ (Memorandum 2), koja implicira političke, gospodarske, medijske i teritorijalne aspiracije i pretenzije”, zaključuje se.

Stanković je uz to vulgarnim i grubim rječnikom napao saborsku zastupnicu i bivšu kolegicu Karolinu Vidović Krišto s kojom je ušao u sukob oko toga kolika mu je plaća i je li ili nije bio “maneken Nadana Vidoševića”. Zbog toga, njegovu je smjenu tražio saborski zastupnik Milan Vrkljan.

Izvor: narod.hr/Foto:HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Izvorni autor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.