Šteti li afera u HEP-u vladajućima? Plenković: Nisam to čuo

25.09.2023. 17:07:00

U Istri danas obilježavaju Dan županije. Na svečanoj sjednici koja je održana tim povodom, sudjelovao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na pitanja o smjenama, Plenković kaže kako je sastanak koalicije sutra, ali da je u domeni Vlade, a ne njenih partnera, to da odlučuje o smjenama u HEP-u. Kaže i kako ga šef HEP-a Frane Barbarić ne drži u šaci. “Ne”, kaže i dodaje da treba šire razmišljati i pogledati ulogu HEP-a u paketu mjera.

O tome da afera u HEP-u šteti vladajućoj većini, Plenković, sam kaže, nije ništa čuo. “Ne znam tko to kaže, nisam to čuo”, govori.

Premijer se, već tradicionalno, vratio na teme za koje smatra da Vladu i ono što Vlada radi prikazjju u dobrom svjetlu pa je govorio i o paketima mjera, slabljenju inflacije, itd. “Država je pokazala da svojom snagom omogućuje građanima bolji standard”, kaže.

Što se tiče migrantske krize i incidenata koji se događaju na granici s BiH, Plenkvoić kaže kako je stvar jasna. “To se mora rješavati na vanjskoj granici EU-a i Schengena”, kaže. Također, navodi da se mora uskladiti vizni režim Srbije i BiH s EU-om. Premijer ističe da krijumčari ljude zarađuju na tuđoj nesreći i istovrremeno predstavljaju ogroman problem i za EU. “Hrvatska nema žicu na granici s BiH niti će je imati. S druge strane žive Hrvati”, jasan je.

Na ponovljena pitanja o smjenama, i on ponavlja da će odluku donijeti kada Vlada bude htjela. Ne boji se da će ostati bez koalicijskih partnera. “Tko vam to govori”, rekao je novinarki koja je postavila pitanje.

Izvor: n1/ Foto: n1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.