Stigla očajna vijest za Hrvatsku, i to usred udara omikrona! Pogledajte što je objavila Europska komisija

20.12.2021. 21:17:00

Europska komisija u ponedjeljak je objavila tablicu procijepljenosti s podacima do 10. prosinca, naglašavajući pritom važnost cijepljenja protiv koronavirusa i primanje booster doze.

Kako je vidljivo iz tablice, Hrvatska se našla u ne tako dobrom društvu najgorih po cijepljenju u Europskoj uniji, na začelju s još četiri zemlje koje nisu procijepile 50 posto ukupnog stanovništva.

‘Imamo još puno posla’

“Imamo još jako puno posla kako bismo poboljšali procijepljenost”, navodi Europska komisija u svojoj objavi.

“Cjepivo je naša najbolja obrana, a koronavirus jako opterećuje zdravstveni sustav, društvo i ekonomiju. Osigurali smo dovoljno doza za sve Europljane. Cijepite se, uzmite booster, ako dosad niste”, piše EK.

Iz grafičkog prikaza je tako vidljivo da se na vrhu Europske unije po cijepljenju nalaze tri zemlje – Danska, Portugal i Malta, koje su procijepile 82 posto ukupnog stanovništva.

Slijede Irska, Belgija i Španjolska s procijepljenošću između 74 i 77 posto.

Na samom kraju nalaze se četiri zemlje koje nisu procijepile 50 posto ukupnog stanovništva – Hrvatska (49 posto), Slovačka (46,6 posto), Rumunjska (39 posto) i Bugarska (26,2 posto).

Govoreći o booster dozi, prednjače dvije zemlje – Austrija i Mađarska. U Austriji je booster primilo nešto više od 30 posto, dok je u Mađarskoj taj postotak nešto niži od austrijskih 30 posto, prenosi Danas.hr

Hrvatska je po pitanju booster doze ponovno na začelju, no gori od nas su Nizozemska, Latvija, Poljska, Rumunjska i Bugarska.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:EPA/CHRISTIAN HARTMANN / POOL MAXPPP OUT

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.