STIGLA POTVRDA Hrvatski policajci ponovno će ići u Srbiju; Milina: Radimo određene provjere

28.01.2022. 12:35:00

OSVRNUO SE I NA SLUČAJ KOMENTARA NA FACEBOOKU

Glavni ravnatelj Policije Nikola Milina potvrdio je novinarima da će hrvatski policijski službenici opet ići u Srbiju, gdje policija već tjednima traga za nestalim Matejem Perišem iz Splita, piše RTL.

"Rekli smo da ćemo ponovno otići u Republiku Srbiju, radimo još određene provjere koje se mogu napraviti na području Republike Hrvatske koje i tehnički oni tamo ne mogu napraviti".

Novinari su mu pitanje postavili na marginama presice povodom nabave 27 kombi vozila za očevide prometnih nesreća.

"Svaki dan razmjenjujemo informacije", dodao je Milina o suradnji s kolegama srbijanskim policajcima.

Novinare su zanimali i detalji oko postupanja policije protiv kritičara predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, odnosno o tome što su dvojicu građana policajci priveli.

"Policija je u ovom slučaju imala potpuno utemeljenje što se tiče postupanja i operativnih saznanja. Policija ne može čitati sve komentare, ali prikuplja obavijesti i od službi i građana. Policajci požrtvovno rade, slobodni su postupati, ali moraju postupati po zakonu… Moraju postupati po indicijama da se čini prekršaj ili kazneno djelo", kazao je Milina.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: lš/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.