Stigla prognoza za ostatak tjedna: Vrijeme bi moglo neugodno iznenaditi

22.05.2024. 10:07:00

Nakon nestabilnog utorka popraćenog olujnim nevrijemenom osobito u istočnoj Hrvatskoj, slijedi period stabilnijeg i sunčanog vremena. Utorak će još ponegdje donijeti kakav proljetni pljusak, ali uglavnom će biti sunčano. Prognozu je za HRT izradio Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano, uz jači razvoj oblaka prema kraju dana može biti mjestimične kiše i lokalnih pljuskova, posebno na zapadu Slavonije. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, popodne sjeverozapadni. Najviša temperatura od 23 do 26 °C.

Središnju Hrvatsku čekaju temperature između 22 i 24 °C, ujutro od 12 do 14 °C. Većinom sunčano s povremenim oblacima i mogućom kišom popodne, uz pljuskove s grmljavinom. Jugozapadni vjetar će mjestimice okrenuti na sjeverozapadni.

Pljuskovi mogući u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji

Iako u većini zemlje sunčano, Istra, Rijeka, Gorska Hrvatska mogu očekivati pljuskove. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Najviša temperatura od 17 do 20 °C u Lici i Gorskom kotaru, te od 21 do 24 °C na sjevernom Jadranu. Vjetar jugozapadni.

U Dalmaciji će biti malo kiše moguće u noći i ujutro u unutrašnjosti te na srednjem Jadranu, a popodne lokalni pljuskovi u zaobalju. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje sjeverozapadni.

Krajnji jug Hrvatske čeka mjestimična kiša ili lokalni neverini. Najviša temperatura između 23 i 25 °C. Vjetar sličan kao u Dalmaciji.

Nastavak tjedna sunčan

U nastavku tjedna na kopnu će biti podjednako toplo, uglavnom sunčano, ali i dalje s mogućim lokalnim kratkotrajnim kišama i pljuskovima s grmljavinom, većinom popodne.

Na Jadranu pretežno sunčano, no nestabilno s mogućom prolaznom kišom i neverinima, osobito na sjevernom dijelu.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K:.Foto. : Dražen Šemovčan Šeki

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.