Stigli su novi podaci Stožera, imamo dva nova slučaja

20.05.2020. 14:49:00

Novooboljeli su iz Vukovarsko-srijemske i Koprivničko-križevačke županije

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Tako su dosad ukupno oboljele 2234 osobe, a 1978 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 96 osoba.

Novooboljeli su iz Vukovarsko-srijemske i Koprivničko-križevačke županije. Do sada je testirano 57021 osoba, od toga 1221 u posljednja 24 sata, objavili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Na liječenju je još 117 ljudi

Hospitaliziranih ima za tri manje, što znači da je 117 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru osam pacijenata. “Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru predstavlja povećani rizik za zarazu s COVID-19 u odnosu na boravak u obiteljskom domu odnosno kućanstvu”, navodi se u priopćenju Stožera.

Izvor: Telegram.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Vedran Vrabec

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.