Stipo Mlinarić - Ćipe DORH-u predao treću Kaznenu prijavu za zločin u Voćinu

17.03.2023. 11:03:00

PREDSJEDNIK CENTRA DR. IVANA ŠRETERA STIPO MLINARIĆ DORH-u PREDAO TREĆU KAZNENU PRIJAVU ZA ZLOČIN U VOĆINU!

Nakon samo pet mjeseci djelovanja Stipo Mlinarić, predsjednik Centra dr. Ivana Šretera i saborski zastupnik Domovinskog pokreta, nakon što je već predao DORH-u dvije kaznene prijave u ime Centra dr. Ivana Šretera, danas je predao treću kaznenu prijavu za zločin u Voćinu.

Masakr u Voćinu, selu na Papuku u blizini Slatine, zaprepastio je hrvatsku javnost, ali i svijet. Naime, većina prethodnih zvjerstava srpske vojske nije bila snimljena kamerama, ali ovaj masakr desetina civila zabilježen je jer je Hrvatska vojska ušla u selo nakon samog pokolja.

Ulazak Hrvatske vojske u Voćin značio je za osloboditelje susret sa slikom koju neće nikada zaboraviti. U zapaljenom, uništenom, srušenom gradiću, uz porušeno marijansko svetište katolika zapadne Slavonije, na ulicama ovoga mjesta ležali su razbacani masakrirani leševi žena, djece i staraca. S HV-om je ušla i ekipa HTV-a, pa je to bilo jedno od svjedočanstava brojnih pokolja srpske vojske diljem Hrvatske. Stravični prizori obišli su i svijet. O zločinima u Voćinu i Humu te drugim selima podno Papuka, postoji opsežna dokumentacija, radi se zapravo o najdokumentiranijem ratnom zločinu na teritoriju Hrvatske tijekom Domovinskog rata. Osim genocida počinjen je i kulturocid, a do danas nitko nije odgovarao.

”Vrijeme je da se pokrenemo. Prošlo je više od 30 godina od Domovinskog rata, a mnoge majke, očevi, sestre, braća ne znaju za sudbine svojih najmilijih. Vrijeme je da se zločinci privedu licu pravde! Mnogi kažu da je kasno, no ja mislim suprotno! Nije kasno! Sve dok Centar pomogne u pronalasku barem jedne osobe i dok privede licu pravde barem jednog zločinca neće biti kasno!

Mnoge Vlade su zakazale po ovom pitanju i zato je vrijeme da se skupimo i promijenimo ovo nakaradno stanje!

Hvala svima na dosadašnjoj podršci, uz Vašu pomoć Centar dr. Ivana Šretera će ispuniti svoje ciljeve! Bitno je obračunati se s djelima iz prošlosti kako se ne bi ponovile našoj djeci!” napisao je Mlinarić.

Izvor: crodex.net/Foto: Screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.