Stipo Mlinarić Ćipe: Neka Milanović kaže treba li baciti i Crvenkapine posmrtne ostatke

24.04.2020. 10:46:00

Izjavom kako HOS-ovu ploču u Jasenovcu treba baciti negdje, jer ''to nema veze s Domovinskim ratom'', predsjednik Republike Zoran Milanović izazvao je brojne burne reakcije.

"Sam predsjednik Tuđman je samo vrebao trenutak kada da regularnoj vojsci pripoji i paravojne formacije. To mu je uspjelo 1991. Onaj tko misli da se u Domovinskom ratu pod 'Za dom spremni' borio samo za Hrvatsku mora znati da se nije borio samo za Hrvatsku, nego i za restauraciju države iz 1941.", dodao je Milanović.

Oštro mu je odgovorio legendarni vukovarski branitelj i član Domovinskom odbora Stipo Mlinarić Ćipe.

''Kad bi već bacao HOS-ovu ploču, neka predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Milanović kaže i treba li Crvenkapine posmrtne ostatke s HOS-ovim znakovljem također baciti na isto smetlište. Misli li možda da ubijene treba presvlačiti kad ih napokon iskopamo, ako imaju oznaku HOS-a?'', napisao je Stipo Mlinarić Ćipe u objavi na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, junak Domovinskog rata, HOS-ovac Žarko Manjkas Crvenkapa pokopan je 29. veljače 2020. u Brodskom Stupniku, nakon što su njegovi posmrtni ostaci identificirani na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu. Crvenkapina majka umrla je 2012. i nije dočekala pokopati svog sina.

Žarko Manjkas Crvenkapa živio je u zagrebačkoj Dubravi, a na početku rata kao dragovoljac je pristupio HOS-u i otišao u Vukovar. Nadimak je dobio zbog crvene beretke koju je nosio. Stradao je sa suborcima u proboju 1991., a njegovi posmrtni ostaci u odori sa znakovljem HOS-a, istim onim koje je i na spomen-ploči u Jasenovcu, pokopani su tek 29 godina kasnije.

Izvor: Stipo Mlinarić Ćipe - Facebook/Foto:Fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.