Stipo Mlinarić pozvao Plenkovića da od Srbije zatraži odštetu za logoraše

07.10.2020. 11:39:00

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Stipo Mlinarić pozvao je u srijedu premijera Andreja Plenkovića da zatraži od Srbije odštetu za hrvatske logoraše koji su tijekom Domovinskog rata protupravno držani po srbijanskim logorima.

“Hrvatski logoraši nisu imali prigode kao Josipa Rimac dobivati plaću za svoje logorovanje ‘šest plus šest’, kao što je ona zatražila iz zatvora. Nismo imali prigodu ni da nas se čuje”, rekao je Milanarić i spočitnuo premijeru da mu nije palo na pamet zatražiti od Srbije odštetu za hrvatske logoraše.

Volio bih da Andrej Plenković odgovara na takva pitanja, gdje ima osnove za naplatiti odštetu za 15.000 logoraša, dodao je Mlinarić iznoseći stajalište Kluba DP-a.

Darko Klasić (Klub HSLS-a i Reformista) založio se za ukidanje obveznih članarina za strukovne komore i pozvao građane da potpišu peticiju koju je pokrenula udruga “Glas poduzetnika” za ukidanje obveznih članarina za Hrvatsku gospodarsku komoru, Hrvatsku obrtničku komoru i Hrvatsku turističku zajednicu, kao i svih drugih parafiskalnih nameta.

“Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora nepotrebne su strukture koje guše male poduzetnike i obrtnike te priječe stvaranje novih vrijednosti u društvu, dok istovremeno poduzetnicima i obrtnicima u praksi pružaju malo ili ništa”, ocijenio je Klasić.

Ističe da je u Hrvatskoj oko 25 strukovnih komora, od kojih svaka naplaćuje članarinu, upisninu i stručni ispit, u prošloj godini samo od članarina uprihodile su 292 milijuna kuna.

Romana Nikolić (Klub SDP-a) povodom dječjeg tjedna podsjetila je na zaštitu dječjih prava, posebice rizične skupine djece i mladih.

“Treba osigurati jednake mogućnosti za rast i razvoj djece, neovisno o tome nalazi li se u ruralnim ili urbanim sredinama, u manje ili više razvijenim područjima Hrvatske te neovisno o ekonomskim prilikama ili neprilikama”, naglasila je.

Kao dodatnu pomoć i podršku posebno je izdvojila uslugu poludnevnog boravka za posebno rizične skupine djece, poput djece s problemima u ponašanju.

(Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.