Stiže nam snijeg! Do sutra ujutro napadat će ga čak 20 cm, evo koji dio zemlje će najviše zatrpati

02.12.2021. 21:53:00

Južinu bi danas, do kraja dana, trebao zamijeniti vjetar sa sjevera uz koji će biti osjetno hladnije pa će u gorju, ali i ponegdje u nizinama kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, kaže se u vremenskoj prognozi RTL-a.

Danas će biti umjereno ili pretežno oblačno s kišom, na moru i s izraženim pljuskovima. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu će i dalje biti olujnih udara juga, oštra i lebića. Uz južinu će posvuda biti razmjerno toplo za početak prosinca.

Kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima i poslijepodne većinom oblačno s kišom, a zatim će prema večeri zapuhati vjetar sa sjevera uz koji će temperatura naglo pasti pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg – prvo u gorju, a zatim u noći na petak i ponegdje u nizinama.

Na istoku zemlje pretežno oblačno s kišom, uz južinu još u početku ugodno s temperaturom između 12 i 15 stupnjeva, a zatim uz sjeverac osjetno hladnije. U Dalmaciji će biti obilnih oborina, a moguća su i izražena nevremena. Dodatne probleme će stvarati umjereno i jako, na udare i olujno jugo i oštro. Temperatura uz južinu oko 15, 16 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu oblačno s kišom, lokalno i obilnom. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, navečer i jaka bura. U gorju sredinom dana oko 10 stupnjeva, a zatim večernji sati donose osjetni pad temperature pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

Očekuje se 20-ak centimetara snijega u gorju

Do petka ujutro u gorju se očekuje 20-ak centimetara novog snijega, koji je moguć i ponegdje u nizinama. Oborine će već prijepodne prestati, razvedrit će se pa će od subote biti osjetno hladnije. Jutra će biti vrlo hladna s čestim minusima, ali i mrazom.

Na Jadranu se nastavlja nestabilno razdoblje, uz tek kraće prekide sunčanim vremenom – poput onoga koji bi se trebao dogoditi u subotu. No, do tada će biti kiše i pljuskova. U Dalmaciji su i dalje moguća izražena nevremena. Od nedjelje ponovno jača južina i donosi novo jače naoblačenje s oborinama, kaže se u vremenskoj prognozi RTL-a.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:fitness.com.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr/RTL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.