Stiže novo nevrijeme: Popodne opet kiša, grmljavina, vjetar...

26.05.2020. 10:28:00

Mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, koje može pratiti i pojava tuče, jaki naleti vjetra sjevenog smjera.. Zbog bure na snazi je viši stupanj Meteoalarma...

Nakon što je jučer dijelove zemlje poharalo nevrijeme, i danas su visoki parametri nestabilnosti, osobito na sjeverozapadu unutrašnjosti, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, prenosi N1.

Mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, koje može pratiti i pojava tuče, jaki naleti vjetra sjevenog smjera.

Zbog bure i tramontane kasnije će zapuhati i sjeverozapadnjak, na snazi je viši stupanj Meteoalarma, sustava DHMZ-a, koji nas informira o potencijalno opasnim vremenskim prilikama.

- Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano te razmjerno vjetrovito. Uz promjenjivu naoblaku osobito u unutrašnjosti mjestimice će biti kiše, poslijepodne i lokalnih pljuskova koji su mogući i na sjevernom Jadranu te na krajnjem jugu Dalmacije. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni vjetar, na Jadranu i bura, ponegdje s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka većinom između 17 i 22 °C - javlja DHMZ.

Treba, dakle, računati na vjetrovite prilike i probleme u prometu, kako pomorskom, tako i cestovnom!

Izvor: 24sata/ Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Izvorni autor: Višnja Kragić Mahmutović

Autor: