Stiže pogoršanje vremena: U srijedu i četvrtak kiša i pljuskovi

15.07.2020. 08:08:00

Od četvrtka do subote očekuje nas kiša, ponegdje i u obliku pljuskova praćenih munjama i gromovima. Od nedjelje većinom suho i toplije

U srijedu nas očekuje promjenjivo, ali toplo vrijeme. Pljuskovi su mogući uglavnom u gorju i unutrašnjosti Istre, dok će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti suho i pretežito sunčano uz dosta oblaka, javlja HRT. Jutra opet razmjerno svježa s najvišom temperaturom do 12 °C, a najviša poslijepodnevna većinom 27 i 28 °C.

U unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru i Lici može pasti malo kiše u obliku kratkotrajnih pljuskova. Očekuje nas većinom slab vjetar s juga i jugoistoka. 

Foto: HRT

Na jugu Hrvatske toplije, no temperatura mora i dalje je nešto viša od temperature jutarnjeg zraka.  Uz sunce i visoke oblake poslijepodne će biti od 26 do 29 °C.

Od četvrtka do subote očekuje nas kiša, ponegdje i u obliku pljuskova praćenih munjama i gromovima. Od nedjelje većinom suho i toplije. Unatoč tom novom zatopljenju, ni u sljedećem tjednu neće biti velike vrućine, a i noći će mnogima biti ugodne za spavanje. 

I na kopnu nestabilno, uz povremenu kišu i grmljavinu, osobito u četvrtak poslijepodne i tijekom petka, kada će ponovno i osvježiti. Ipak za vikend slijedi sunčanije i toplije vrijeme, u subotu najprije u zapadnim krajevima, zatim i istočnim i južnim.

Izvor: 24sata/Foto:Luka Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: Astrid Čada

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.