Stiže promjena vremena: Kiša, pa predah, zatim hladnije

25.03.2023. 11:48:00

U subotu stiže promjena s kojom će kiša, ponegdje praćena i grmljavinom, pasti uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana tijekom prijepodneva. Predah od oborina potrajat će do nedjelje predvečer, a zatim uz dotok osjetno hladnijeg zraka ponedjeljak prilično dinamičan.

I u unutrašnjosti prvi val kiše stiže u subotu prijepodne, a drugo jače naoblačenje s još izraženijim padom temperature u noći s nedjelje na ponedjeljak. Ponedjeljak će ponovno biti vrlo vjetrovit, a u višem gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Jug zemlje će bit najsunčaniji i uglavnom suh. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju te popodne i u središnjim predjelima jugozapadni. Na Jadranu će većinom umjeren jugozapadnjak i jugo prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na moru između 9 i 13 °C. Najviša dnevna od 11 do 16 u unutrašnjosti te između 16 i 20 °C duž obale, prognozira DHMZ.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:Ilustracija/screenshot

Izvorni autor: PDN/narod.hr/ij

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.