Stižu brojke iz lokalnih stožera: U Vukovarsko-srijemskoj 16 novih, u Virovitičko-podravskoj zaraženo dijete

27.07.2020. 10:50:00

Županije javljaju o novim slučajevima zaraze

Nacionalni stožer u nedjelju je objavio da je u priteklih 24 sata zabilježeno 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, broj aktivnih slučajeva je 855, a tri su osobe preminule.

Među oboljelima, 142 pacijenta su na bolničkom liječenju, od čega je na respiratoru njih devet. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4857 osoba zaraženih novim koronavirusom. Od njih je 136 preminulo, a 3866 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 3271 osoba.

Dok Nacionalni stožer ne objavi nove podatke u 14 sati, pratimo izvještaje lokalnih stožera:

Brodsko-posavska: nema novih

“U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Svi nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije bili su negativni. Četvrti je to dan za redom bez novozaraženih osoba u Brodsko-posavskoj županiji.”, priopćili su.

Vukovarsko-srijemska: 16 novih

“U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 16 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 iz Starih Mikanovaca, 4 iz Vinkovaca, 4 iz Ivankova, 2 iz Novih Jankovaca, 2 iz Đeletovaca, 1 iz Bobote). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 337, od kojih je 101 osoba izliječena, a 2 osobe su preminule. Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirana je 181 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4838”, priopćio je Stožer

Virovitičko-podravska: 2 novih

“Jedan muškarac srednje životne dobi i jedno dijete s područja Virovitičko-podravske županije, novozaražene su osobe od korona virusom. Oboje su obiteljski kontakti jedne ženske zaražene osobe i trenutno nemaju simptome bolesti COVID 19, informirali su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Na području VPŽ, u samoizolaciju je 20 osoba. U posljednja 24 sata, testirana je 41 osoba. Njih 39 su bili negativni na COVID 19, a dvoje je pozitivno. Broj testiranih, s područja VPŽ, od početka epidemije je 2.035. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 28 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, petnaest ih je trenutno aktivno, dvanaestero se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo”, stoji u priopćenju stožera.

Istra: nema novih

“Tijekom protekla 24 sata, svi ispitani uzorci briseva u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, su negativni. Nema novooboljelih. Izliječene su 2 osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 318 osoba”, stoji u priopćenju stožera.

Bjelovarsko-bilogorska: 2 novih

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvoje je novooboljelih od koronavirusa, a riječ je o osobama koje su se zarazile u inozemstvu i nisu kontakt s potvrđenim zaraženim osobama, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je osobama koje su osjetile simptome na povratku iz inozemstva testirale su se u Zagrebu i odmah nakon testiranja stavile se u samoizolaciju. Po potvrdi pozitivnih nalaza kontaktirao ih je nadležni županijski epidemiolog, a zahvaljujući odgovornom ponašanju zaražene osobe nisu ostvarile nijedan kontakt. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 14 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji se nalazi 117 osoba.

Izvor: Telegram.hr/ Foto:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Autor: