Stižu današnji podaci. U Zagrebu zasad 36 novih slučajeva, u Slavoniji 16

16.08.2020. 11:02:00

Županijski stožeri iznose najnovije podatke o širenju zaraze koronavirusom

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu jučer je objavio da prema posljednjim službenim podacima Hrvatska ima 162 nova slučaja zaraze koronavirusom čime je ukupan broj aktivnih dosegao 1062. Jučer su zabilježena i dva smrtna slučaja.

Najgore je, prema podacima lokalnih stožera, bilo u Zagrebu s 47 novozaraženih i na splitskom području s 35 novozaraženih, a njih je jučer slijedilo zadarsko područje s 20 novih slučajeva zaraze te šibensko-kninsko s 19. Do najnovijih službenih podataka i danas pratimo izvješća županijskih stožera.

Istarska: 1 novi

Stožer civilne zaštite Istarske županije jutros je izvijestio da je tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo ispitano je 119 uzoraka briseva na koronavirus i da je jedan od njih pozitivan. Riječ je o osobi koja je boravila u Bosni i Hercegovini. Trenutno imaju 17 aktivnih slučajeva i 140 samoizolacija.

Virovitičko-podravska: 3 nova

Na području Virovitičko-podravske županije dvije su novozaražene osobe virusom SARS-CoV-2. “Riječ je o adolescentu ženskog spola s blagim simptomima bolesti, te mladom odraslom muškarcu, također s blagim simptomima bolesti. Oboje se nalaze na kućnom liječenju, a vezano uz njih, trenutno je u izolaciji jedanaest bliskih im osoba”, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Također navode kako trenutno imaju tri aktivno zaražene osobe.

Varaždinska: nema novih

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 114 uzoraka i svi su negativni.

Bjelovarsko-bilogorska: nema novih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je devet osoba i svi nalazi su negativni na koronavirus. Trenutno na tom području imaju 5 aktivnih slučajeva zaraze, a u samoizolaciji su 62 osobe, priopćili su iz Stožera za civilnu zaštitu.

Grad Zagreb: 36 novih

“U protekla 24 sata u NZJZ “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 438 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 36 novih slučajeva, pa je posljedično tome za 63 osobe izrečena mjera samoizolacije”, stoji u priopćenju gradskog Stožera. “Kod 18 novooboljelih osoba moguće je izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom godišnjeg odmora”, tvrde iz gradskog stožera. Kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku, a tri su osobe došle iz BiH, Crne Gore i s Kosova. Također, jedna novooboljela osoba za sada ima negativnu epidemiološku anamnezu, a 10 osoba su kontakti ranije pozitivnih. Time je broj aktivnih slučajeva u Zagrebu 338, te ima 755 aktivnih samoizolacija.

Sisačko-moslavačka: 5 novih

U posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Sisačko-moslavačkoj županiji, a među njima je i osoba bez simptoma kojoj je zaraza otkrivena prilikom smještaja u Dom umirovljenika, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. Dvoje oboljelih su s područja grada Kutine, a radi se o osobi koja je bila u kućnoj samoizolaciji te osobi koja je bez simptoma i otkrivena je prilikom smještanja u Dom umirovljenika. Ostale tri osobe su s područja grada Novske, a zaraza im je potvrđena nakon boravka u Vodicama.

Vukovarsko-srijemska: 10 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na koronavirus, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. Među novooboljelima su po tri osobe iz Vinkovaca i Županje, te po jedna osoba iz Otoka, Cerne, Bogdanovaca i Privlake. Hospitaliziranih je 28, dok se u samoizolaciji nalazi 199 osoba.

Primorsko-goranska: 3 nova

Primorsko-goranska županija ima tri novozaražene osobe, jedna je osoba došla iz BiH, a druge dvije su naši državljani, kontakti prethodno zaraženih osoba. Testirano je ukupno 198 osoba, pretežno turista, talijanskih državljana. Od toga samo na području Cresa i Lošinja testirano ih je ukupno 84. Svi su negativni.

Osječko-baranjska: 6 novih

U protekla 24 sata provedeno je testiranje 145 uzoraka u Osječko-baranjskoj županiji od kojih su šest bili pozitivni na koronavirus. Svi novooboljeli su iz Osijeka, a njihova životna dob je 16, 18, 43, 44, 69 i 70 godina, priopćeno je iz Stožera. U osječkom Kliničkom bolničkom centru povećan je broj hospitaliziranih pacijenata. Dan ranije bilo je 25, a sada ih je 27 od kojih su pet na respiratoru, navode u Stožeru. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 16 novih kontakata oboljelih, pa su na području županije trenutno u samoizolaciji ukupno 254 osobe.

Izvor: HINA/Telegram.hr/Foto:telegram.hr

Izvorni autor: Zdravka Grund

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.