STIŽU PODACI IZ CIJELE HRVATSKE: U Vukovarsko-srijemskoj županiji 47 novih slučajeva!

19.07.2020. 10:54:00

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 47 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 9 iz Vinkovaca, 19 iz Ivankova, 4 iz Borova, 5 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Tovarnika, 1 iz Jarmine, 1 iz Vrbanje, 1 iz Ilače, 1 iz Županje, 1 iz Otoka, 1 iz Cerne, 1 iz Tompojevaca, 1 iz Tordinaca), javlja Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 233, od kojih su 52 osobe izliječene. Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 142 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4130. U samoizolaciji na području županije nalazi se 581 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 6 zdravstvenih radnika (1 liječnik i 5 medicinskih sestara/tehničara). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 34 radnika (8 liječnika, 19 medicinskih sestara/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 6 nezdravstvenih radnika).

U Zagrebu 10 novih slučajeva

U protekla 24 sata u Zagrebu je utvrđeno 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, šestero su kontakti ranije oboljelih osoba, a kod četvero je za sada nejasna epidemiološka anamneza, objavio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U tom su vremenu na Zavodu provedena 383 testiranja na SARS-CoV-2. Nakon što je utvrđeno 10 novih slučajeva zaraze, za 45 osoba određena je mjera samoizolacije.

Trenutno je u Zagrebu 357 aktivnih slučajeva, a 724 osobe su pod mjerom samoizolacije.

Istarska županija

Danas je zabilježeno 9 novih slučajeva

Osječko-baranjska županija

Iz Osječko-baranjske županije javljaju kako imaju 7 novih slučajeva.

Primorsko-goranska županija

Iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo javljaju kako je na području PGŽ 5 osoba ozdravilo.

4 je novozaraženih od kojih su 3 osobe povezane s vjenčanjem s kojeg su svi kontakti stavljeni u samoizolaciju te 1 radnik s Kosova koji je testiran po dolasku. Negativni su nalazi 15 testiranih djelatnika Centra za rehabilitaciju.

U PGŽ ukupno je 44 zaraženih, a 97 osoba je ozdravilo.

Karlovačka županija

Iz Karlovačke županije javljaju kako nemaju novih slučajeva.

Krapinsko-zagorska županija

Nema novih slučajeva.

Međimuska županija

Nema novih slučajeva. nema ni aktivnih, pa je ova županija i dalje “corona free”.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Davor Puklavec/PIXSELL

Izvorni autor: Zlatko Govedić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.