STOŽER DANAS PREDSTAVLJA NOVE MJERE: Čeka nas mnogo šira upotreba covid potvrda

05.11.2021. 07:58:00

BORBA S EPIDEMIJOM KORONAVIRUSA

Stožer civilne zaštite će u petak u 11 sati održati konferenciju za medije na kojoj će objaviti nove mjere koje se uvode zbog velikog rasta broja novozaraženih koronavirusom.

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 6310 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, što je najveći broj od početka epidemije. Na respiratoru je bilo 219 pacijenata, a preminule su 32 osobe.

Čelnik Stožera Davor Božinović je na sjednici Vlade u četvrtak najavio da će nove mjere uistinu biti donesene, no da je još radi na međuresornom usuglašavanju. Ministar zdravstva Vili Beroš nakon sjednice Vlade rekao je kako je jedna od mjera prošireno uvođenje covid potvrda.

Iako se isprva spekuliralo da će one biti neophodne za mjesta poput ugostiteljskih objekata i trgovačkih centara, prema neslužbenim informacijama one će se u ovoj fazi uvesti u sve državne i javne službe, za zaposlenike i korisnike njihovih usluga.

To bi konkretno značilo da će svi koji rade u nekim državnim ili lokalnim institucijama za dolazak na posao morati imati covid-potvrdu, ali da će tu potvrdu morati imati i građani koji u javne institucije dođu nešto obaviti.

Iz Stožera nisu željeli detaljno komentirati navode u medijima, već su ponavljali kako će sve informacije iznijeti na konferenciji u petak.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Izvorni autor: M.P./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.