Stožer donio nove epidemiološke mjere za tri županije, evo što se mijenja

25.09.2020. 19:08:00

Nacionalni stožer donio je u petak tri nove odluke koje se odnose na Krapinsko-zagorsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak tri nove odluke koje se odnose na Krapinsko-zagorsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju.

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabranjuje se izlazak korisnika domova za starije osim iz medicinskih razloga, zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga ne preporučuje se odlazak na skupove i obvezno je vođenje evidencije okupljenih u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja više od 20 ljudi. Ta se epidemiološka mjera uvodi u trajanju od 15 dana.

U Zagrebačkoj se županiji mijenja odredba za privatne svečanosti, proslave i karmine na kojima sada može biti prisutno najviše 20 osoba, a na pogrebima i posljednjim ispraćajima mora se držati fizička distanca.

Mjere u Zagrebačkoj županiji vrijede do 31. listopada. Na prijedlog Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije mjere u toj županiji produljene su za još 14 dana te traju do 11. listopada.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Hina/Damir Sencar/Pool/Cropix

Izvorni autor: Hina

Autor: