STRAŠNO NEVRIJEME POGODILO PET ŽUPANIJA: Oluja, praćena vjetrom, kišom i tučom uzrokovala je goleme materijalne štete

26.05.2022. 08:41:00

Strašno nevrijeme zahvatilo je u srijedu čak pet županija. Oluja, praćena vjetrom, kišom i tučom uzrokovala je goleme materijalne štete. Oštećeni su krovovi, srušena stabla na prometnicama i oštećeni osobni automobili.

Nevrijeme je zahvatilo dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a u večernjim satima i Sisačko-moslavačku županiju, objavilo je Civilna zaštita na svojim internetskim stranicama.

Na temu katastrofalnih šteta uzrokovanih tim razornim nevremenom na području Općine Veliki Bukovec, u četvrtak se održava konferencija za novinare. Govorit će ministrica poljoprivrede Marija Vučković i varaždinski župan Anđelko Stričak.

Županijski centri 112 zaprimili su dojave o oštećenim krovovima, oštećenim limovima i crepovima na gospodarskim objektima te dojave o srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima. Nevrijeme je zahvatilo Hum na Sutli, Varaždin, Veliki i Mali Bukovec, Petrijanec, Vinicu, Donja Voća, Sveti Đurđ, Mursko Središće, Prelog, Malu Suboticu, Orehovicu, Sveti Martin na Muri, Svetu Marija, Donju Dubravu, Gredu Sela i Odru Sisačku.

Prema informacijama zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Siska Miroslava Goluba, oštećena su tri krovišta u Selima i Odri te električni vodovi u Gredi zbog čega se zapalilo krovište jedne obiteljske kuće.

U Selima je drvo palo na dječji vrtić.

Na terenu su bili pripadnici JVP-a i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sela, Odre, Grede i Jazvenika koji su radili na otklanjanju nastalih oštećenja.

Nevrijeme je zahvatilo i područje uz granicu sa Slovenijom u Krapinsko-zagorskoj županiji, više općina i gradova u Varaždinskoj te dio Međimurske županije, a najviše su stradala područja Velikog Bukovca u Varaždinskoj i Huma na Sutli u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Krapinsko-zagorski, varaždinski i međimurski župani najavili su utvrđivanje šteta te prema njima donošenje daljnjih odluka o proglašenju elementarnih nepogoda.

Stradalo područje u općini Veliki Bukovec, gdje je padala tuča i veličine teniskih loptica, obišao je varaždinski župan Anđelko Stričak.

U Krapinsko-zagorskoj županiji najgore je prošlo područje Huma na Sutli. Župan Željko Kolar rekao je kako je teško procijeniti štetu, ali je sigurno golem. Istaknuo je da je šteta na poljoprivrednim nasadima koje je tuča zahvatila uz Sutlu, uz Sloveniju totalna.

Štete su nastale i na objektima tvrtki Vetropack Straža i OMCO.

Načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša rekao je da se ne sjećaju takve tuče na tom području.

Nevrijeme je pogodilo i dio Međimurske županije čiji je župan Matija Posavec rekao da je u pojedinim mjestima padala tuča veličine oraha.

Službe su poslane na teren, a vatrogasci uklanjaju srušena stabla na cestama.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Fcebook

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.