STRAVA NA AUTOCESTI U NJEMAČKOJ! Zapalio se autobus iz Hrvatske

23.09.2019. 11:40:00

U ponedjeljak oko 1 sat ujutro, u potpunosti je izgorio autobus rovinjskog prijevoznika Črnja tours pokraj Pforzheima na autocesti A8, javlja 24 sata.

Vozač autobusa je u vožnji primijetio dim iz motora te se zaustavio tako da su dvije osobe posade i šest putnika uspjeli napustiti autobus na vrijeme, objavila je njemačka policija u priopćenju za javnost. Nitko nije ozlijeđen, a kao uzrok požara pretpostavlja se tehnički kvar. Autobus hrvatske putničke tvrtke bio je na redovnom putovanju od Münchena do Karlsruhea.

Prema policiji, šteta se još ne može točno utvrditi. Putnike i dva vozača zbrinula je služba hitne pomoći  te su ranim jutarnjim satima mogli nastaviti put zamjenskim autobusom. Vlasnik Igor Črnja potvrdio je cijelu informaciju, te nadodao kako je autobus bio star svega tri godine, te kako je požar buknuo u prostoru motora.

U autobusu se tada nalazilo šestoro putnika koji su svi spašeni skupa sa prtljagom, a policija reagirala u rekordnom roku. Prema onome što mu rekao vozač, kada su stali, pokušali su vatrogasnim aparatima obuzdati širenje plamena, no sve je bilo uzalud te je autobus u potpunosti izgorio. Sva istraga je sada u rukama njemačke policije, rekao je vlasnik Črnja.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.