STRAVIČNA 78. OBLJETNICA POKOLJA HRVATA U TEZNOM

26.05.2023. 08:55:00

Pokolj u Teznom označava pokolj koji su počinili pripadnici 17. divizije 3. Jugoslavenske armije točnije titovi partizani u razdoblju od 19. do 26. svibnja 1945. godine u Teznom Slovenija.
Bez suđenja su masovno ubijali hrvatske civile kao i razoružanu hrvatsku vojsku. Na našu žalost i strahotu ondje je ubijeno 20.000 ratnih zarobljenika, uglavnom Hrvata. Do grobnice se došlo godine 1999. tijekom iskopa kod gradnje autoceste na Teznom. Na 70 metara dužine nakadašnjeg protutenkovskog rova, tada je pronađeno 1.179 kostura. Analizama je utvrđeno da većina kostura i nađenih predmeta pripada muškarcima, zarobljenim vojnicima Hrvatskih oružanih snaga NDH koje je u svibnju 1945. godine na tom mjestu pobila zločinačka partizanska vojska. Kao za sve prethodne partizanske zločine niti za ove dan danas nitko nije odgovarao.
Upravo suprotno njihovi zločini ugrađeni su u Ustav RH kao temelj državnosti pod krinkom “antifašizma”!

Izvor: PDN/Foto: facebook

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.