Stravične snimke: Ruski okupatori pucali po mirnim prosvjednicima u Hersonu

22.03.2022. 06:24:00

Herson je prvi veći grad u Ukrajini koji je pao u ruske ruke. Otada su u njemu gotovo svakodnevni prosvjedi protiv okupatora. Ruske vojnike već se optuživalo da su pucali u znak upozorenja, ali nikad dosad nisu pucali direktno u mirne prosvjednike.

U ponedjeljak je na društvenim mrežama objavljeno više snimki napada ruskih vojnika na prosvjednike. Upotrijebili su šok granate te pucali po prosvjednicima u Hersonu na jugu zemlje, prenosi Reuters.

Prosvjednici su u ponedjeljak polako dolazili na trg, noseći ukrajinske zastave i uz domoljubne povike. Na snimkama se potom čuje paljba i vidi bijeli dim. Prosvjednici bježe. BBC je potvrdio da su ruske trupe upotrijebile vatreno oružje nad civilima u centru grada Hersona na jugu Ukrajine.

Slika iz Hersona pokazuje čovjeka kojem noga krvari nakon pucnjave na demonstracijama. Ukrajinski TSN piše da je više ljudi ozlijeđeno. Ruska vojska koristila se vatrenim oružjem i šok bombama, javlja i Daily Mail.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: Andreja Kasanić/narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.