Stravični napad na gradskom festivalu u Njemačkoj: Više mrtvih, napadač u bijegu

24.08.2024. 10:06:00

Stravični napad u Solingenu: Više mrtvih u krvoproliću tijekom gradskog festivala

U petak navečer, grad Solingen na zapadu Njemačke postao je poprište stravičnog napada kada je nepoznati muškarac nasumično napao prolaznike nožem tijekom gradskog festivala. Incident se dogodio oko 21:45 sati, u trenutku dok su tisuće posjetitelja sudjelovale u proslavi 650. obljetnice grada, prenosi Dnevno.hr

Prema prvim izvještajima, napad je rezultirao s najmanje tri mrtve osobe, dok je više drugih teško ozlijeđeno. Hitne službe odmah su reagirale, ali se i dalje bore za živote nekolicine ranjenih. Lokalne vlasti i policija pokrenule su opseznu potragu za napadačem koji je, prema izjavama svjedoka, nakon napada pobjegao s mjesta zločina. Svjedoci tvrde da bi počinitelj mogao biti arapskog podrijetla, no policija još nije službeno potvrdila jer istraga i potraga još traju.

Usred kaosa koji je zavladao, tisuće posjetitelja u panici su napustile trg. Gradonačelnik Solingena, Tim Kurzbach, izrazio je svoju duboku tugu i šok putem društvenih mreža, rekavši: “Večeras smo svi u Solingenu u šoku, užasu i velikoj tuzi. Htjeli smo zajedno proslaviti godišnjicu našeg grada, a sada se moramo žaliti za poginulima i ozljeđenima. 

Festival, koji je trajao do nedjelje, trebao je odmah biti otkazan nakon napada. Policija je pokrenula masovnu operaciju potrage za počiniteljem, u kojoj sudjeluju specijalne jedinice iz cijele Sjeverne Rajne-Vestfalije. Grad je pod opsadom, ključna raskrižja su zatvorena, a stanovnici su pozvani da ostanu u svojim domovima dok potraga traje.

Istraga je u tijeku, a policija apelira na građane da ostanu mirni i surađuju s nadležnim službama. Iako identitet napadača još nije potvrđen, sumnja se da bi motiv mogao biti povezan s terorizmom.

Festival koji je trebao biti slavlje različitosti pretvorio se u tragediju.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: snimka zaslona/X

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.