Stravični razmjeri uništenja: Objavljene nove satelitske snimke čeličane Azovstal

07.05.2022. 16:31:00

BOMBARDIRANJE I DALJE TRAJE

Smatra se da su stotine civila i ukrajinskih vojnika još uvijek unutar opkoljenog industrijskog pogona čeličane Azovstal.

Bombardiranje u blizini čeličane Azovstal u Mariupolju i dalje traje. Smatra se kako su u tom industrijskom pogonu još uvijek nalaze stotine civila i ukrajinskih vojnika, piše Sky News.

Objavljene su nove satelitske snimke čeličane Azovstal. Snimke potvrđuju kako je to mjesto bilo, i još uvijek je, meta opsežnog granatiranja.

Azovstal, Mariupolj Azovstal, Mariupolj Foto: Planet Labs PBC / AFP

Satelitske fotografije tvrtke Planet pokazuju kako je Azovstal izgledao 3. svibnja, a kako izgleda dan kasnije. Na fotografija je vidljivo kako se dim diže u zrak s lokacija u čeličani koju već tjednima Rusi napadaju iz zraka, s mora i s kopna. Vidljivo je koliko je golemo uništenje u svega nekoliko dana.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: Dnevnik.hr/Planet Labs PBC / AFP

Izvorni autor: T.G./Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.