STUDENTSKI KORONA PARTY: Policijska racija upala u udrugu, zatekli 64 osobe, jedna pozitivna na koronu

17.04.2021. 20:14:00

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji sa službenicima Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata Republike Hrvatske, a zbog informacija koje ukazuju na kršenje epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima na području centra Zagreba, su 16. travnja 2021. godine u večernjim satima, proveli postupanje s ciljem ukazivanja vlasnicima i osoblju ugostiteljskih objekata na epidemiološke odredbe o kršenju radnog vremena i pridržavanja drugih epidemioloških mjera popisanih od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tijekom postupanja na nekoliko su mjesta u centru Zagreba uočili kršenje epidemioloških mjera, u pet objekata u vidu nedovoljnog razmaka između stolova i stolica na terasama, zbog čega će se protiv pravnih osoba od strane Ravnateljstva civilne zaštite pokrenuti prekršajni postupak.

Nadalje uočili su u ugostiteljskom objektu u Varšavskoj počinjenje prekršaja iz članka 20. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, dok je u ugostiteljskom objektu u Ulici Nikole Tesle utvrđeno kršenje odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezano za posluživanje gostiju na otvorenim terasama, u vezi čega je usmeno rješenje izdano odgovornoj osobi, a kojim je izdana naredba da se u roku dva dana osigura da terasa bude u skladu s odlukom Stožera.

U studentskoj udruzi zatekli 64 osobe, jedan imao izrečenu mjeru liječenja u kući

Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke su tijekom postupanja u centru grada u 27 ugostiteljskih objekata upozorili osoblje na kršenja odredaba Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o dozvoljenom radnom vremenu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su 16. travnja 2021. godine u noćnim satima, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područnog ureda Zagreb proveli raciju u Gundulićevoj ulici u studentskoj udruzi u kojoj je zatečeno, legitimirano, provjereno i pregledano ukupno 64 osoba, a od kojih je za jednu osobu, 31-godišnjaka, utvrđeno kako ima izrečenu mjeru COVID – liječenje u kući.




Od strane Ravnateljstva civilne zaštite utvrđeno je kršenje nužnih epidemioloških mjera u vidu nepridržavanja zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, a ujedno je utvrđeno da nitko od zatečenih osoba prilikom ulaska policijskih službenika u prostor udruge nije koristio zaštitne maske.

Zato će se svim zatečenim osobama u redovnom postupku izdati prekršajni nalozi.

Protiv 25-godišnjakinje i 26-godišnjaka, odgovornih osoba udruge studenata, kao i protiv 31-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da ima izrečenu mjeru COVD – liječenje u kući, a koji su zatečenih tijekom provođenja racije u prostoru udruge, bit će podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenja i prenošenja zarazne bolesti“.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixabay/ilustracija

Izvorni autor: M.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.