ŠUBIČEVAC POD OPSADOM Šibenik je danas blindirani grad sa svih strana: Policijski prstenovi, kontrole čak i s mora, kamere...

17.10.2021. 15:58:00

Očekuje se najmanje 600 navijača Hajduka, nije isključeno da će ih biti i na zapadnoj tribini

Organizacijske pripreme za nedjeljni dvoboj na Šubićevcu odavno su započele, kako se bližio dan derbija sve su se službe polako “dizale na noge”. Naravno, najviše pozornosti se pridaje sigurnosnom aspektu utakmice, respektirajući činjenicu da će na malom prostoru biti dvije navijačke skupine koje se baš ne vole.

Tako je policija objavila da će sukladno zakonu nadzirati video kamerama prilaze stadionu i, naravno, same tribine Šubićevca.

Na dan utakmice u nedjelju će vrijediti i poseban režim prometa u gradskom predjelu Šubićevac, napravit će se tzv. prstenovi kroz koje će se moći samo s posebnim propusnicama. Kontrolirat će se i ulazi u Šibenik, kako iz pravca Splita, Zadra i Knina, ali možda i s morske strane.

Ništa čudno ako se sjetimo da su pripadnici Torcide prije nekoliko godina, njih 70-80, brodovima došli iz Vodica, nakon čega je bilo makljaže i nereda po gradu, ozlijeđenih, uhićenih... Upravo je to i najveći sigurnosni izazov za predstavnike reda jer navijači Hajduka u najvećoj mjeri će dolaziti iz okolice grada, ali i samog grada, a teško je sve to držati pod kontrolom. Osim brojnih policijskih službenika, za derbi je angažirano i preko 100 redara. Naravno da će i dalje vrijediti posebni protokoli vezani uz Covid - 19, ulaznice uz predočenje COVID potvrda, zabrana točenja alkohola i slično.

Očekuje se dolazak najmanje 600 navijača Hajduka, koji će biti smješteni na istoku, ali nije isključeno da će ih biti i na zapadnoj tribini, koja je uobičajeno rezervirana za domaće navijače i Funcute. Šibenik će u nedjelju biti blindirani grad sa svih strana, nažalost, to je tako kada se igra dalmatinski derbi.

Ono nešto turista koji će biti u gradu sigurno će biti iznenađeni kada vide brojne policijske snage, prepreke, ‘marice’ i, naravno, brojne navijače. Samo da sve protekne u miru kao i uvijek jedina je želja prije ovog susjedskog derbija

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Davor Trutin/Sportske novosti/Foto: Duško Jaramaz

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.