Sud odbio posljednju Debeljakovu žalbu, zakazano je ročište na kojemu bi trebao biti otvoren stečaj Brodosplita

17.02.2023. 17:55:00

Inače, danas je ravno 100. dan otkad su računi matičnog Brodosplita u blokadi

Nakon što je Visoki trgovački sud još jednom odbio žalbu vlasnika Brodosplita Tomislava Debeljaka i potvrdio rješenje prvostupanjskog suda. Trgovački sud u Splitu zakazao je za 24. ožujka ročište na kojem će se odlučiti o otvaranju stečaja nad matičnim društvom splitskog škvera.

Pravorijek VTS-a zaprimljen je na sudu u Splitu i objavljen na e-Oglasnoj ploči. Ukratko, VTS je dao za puno pravo službujućem sucu Ivanu Čuliću kada je, nakon obustave postupka predstečajne nagodbe, po službenoj dužnosti nastavio voditi postupak kao da je podnesen prijedlog za otvaranje stečaja nad Brodosplitom.

Prema tumačenju VTS-a, jedino čime je vlasnik Brodosplita tada mogao spriječiti da sud u Splitu ne otvori prethodni stečajni postupak po službenoj dužnosti jest da je dostavio dokaze da je likvidan i da je podmirio sve svoje obveze prema vjerovnicima.

Isto mu preostaje i sada, do 24. ožujka kada će Trgovački sud u Splitu utvrditi jesu li ispunjene pretpostavke da se i službeno proglasi stečaj, a Debeljakovu poziciju preuzme stečajni upravitelj. Inače, sutra se navršava ravno 100. dan otkad su računi matičnog Brodosplita u blokadi.

Izvor: novilist.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Orjana Antešić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.