Sud odbio tužbu ministra Paladine, ne može izaći iz vlasništva Kupara

31.05.2022. 16:08:00

Ministar Ivan Paladina vlasnik je udjela od 10 posto u kompleksu Kupari kojeg je želio prodati većinskom vlasniku po ogromnoj cijeni zbog čega je s novim vlasnikom, investitorom iz Singapura, završio i na sudu. Sud je danas odlučio o zahtjevu ministra Paladine.

“Sud je odbio tužbeni zahtjev Ivana Paladine, to je odluka koja nas je iznenadila, nismo je očekivali jer ona se otklanja od postojeće praske Visokog trgovačkog suda”, rekao je Paladinin odvjetnik Vladimir Batarelo koji je zastupao ministra.

“Ta odluka bi sad značila da Paladina sad nije još izašao iz društva, ti udjeli su sad na nama, prenesena su upravljačka prava nad tim udjelima, ali nije se riješio upravljački udio u društvu”, kaže Batarelo.

Ministar je, podsjetimo, za svoj udio u vlasništvu, od bivših vlasnika tražio 67,5 milijuna kuna. Vještaci na suđenju su rekli kako taj udio vrijedi nešto više od pet milijuna kuna. Sud je također zaključio kako su se promijenile i okolnosti dolaskom novog vlasnika pa nema ni temelja da Paladina izlazi iz tvrtke. Paladina je, prema objašnjenju koje je ponudio, tužbu podnio zbog poremećenih odnosa s bivšim većinskim vlasnikom iz Rusije, Sergejom Gljadelkinom.

Paladina se na presudu može žaliti, a tvrtki koju želi napustiti treba platiti i oko sto tisuća kuna sudskih troškova.

Izvor: n1/ Foto: Ivan Hrstić

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.