SUDAC DONIO ODLUKU: Šegoti i njegovoj sestri određen istražni zatvor, poznata je i sudbina osumnjičenih djelatnica Općinskog suda

15.07.2021. 18:11:00

Županijski sud u Zagrebu odredio je istražni zatvor za bivšeg direktora Gradskih groblja Patrika Šegotu (45) i njegovu sestru Tamaru Šegotu (49).

Dvije djelatnice sesvetskog Općinskog suda puštene su da se brane sa slobode.

“Tužiteljstvo je zatražio istražni zatvor protiv dvoje okrivljenika zbog postajanja opasnosti od utjecaja svjedoke i zbog postojanja opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage našao je da postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo i odredio pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je u odnosu na naš prijedlog da se odredi istražni zatvor i za ponavljanje djela odbio, za što smatramo da ne postoji temelje te ćemo u tom dijelu vjerojatno podnijeti žalbu”, rekla je predstavnica DORH-a nakon ročišta za N1 televiziju.

Podsjetimo, Šegota je osumnjičen da je kao mito primio više od 600 tisuća kuna i radove na novosagrađenoj obiteljskoj kući na Krku. Šegotu se sumnjiči da je poduzetniku Nenadu Bukovcu osigurao poslove za Gradska groblja i omogućio dodjelu zemljišta za četiri kućice na Mirogoju, za to je tražio novac i kuću na Krku. Također je osumnjičen da je primio najmanje 673.050,00 kuna mita.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je i kuća u Omišlju-Njivicama, iako formalno u vlasništvu tvrtke njegove sestre, u biti stvarno vlasništvo Šegote, prvoosumnjičenog, a sagradila ju je besplatno građevinska tvrtka pokojnog Bukovca.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.