Sudac Krušlin: Krenuo sam podnijeti kaznenu prijavu protiv Mamića, a i tužit ću ga

17.03.2021. 20:48:00

Zašto USKOK nije ozbiljno shvatio fotografije? I zašto sve leži u ladici - gotovo pola godine? Zdravko Mamić u utorak je iznio jedne od najozbiljnijih optužbi, na što je stigao šturi odgovor:

"Potvrđujemo da je Zdravko Mamić osmog listopada prošle godine državnom odvjetništvu poslao svoju izjavu na sticku. USKOK je odmah po zaprimanju navedenog stika započeo sa provjerama njegovog sadržaja koje su još uvijek u tijeku", kazali su u USKOK-u.

Iako prozvani suci imaju imunitet, do srijede nitko s njima nije razgovarao. Kao ni s Mamićevom suprugom koja je - po njegovim tvrdnjama - prisustvovala predaji novca.

Sudac Zvonko Vekić koji se nalazi na fotografijama - za RTL poručuje kako su sve to neistine.

"Ja to ne bih komentirao, mi imamo obveze prema ministarstvu, nasa četvorica koji smo prozvani dati izjave, ja ne želim ništa komentirati. Neću ja ništa komentirati. On je tamo svašta naveo", kazao je za RTL sudac Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vekić.

Apsolutno neutemeljenim je optužbe nazvao i sudac Darko Krušlin (na naslovnoj fotografiji) koji je Mamića osudio na šest i pol godina u Osijeku. 

"Upravo sam krenuo podnijeti kaznenu prijavu protiv gospodina za lažno prijavljivanje, za kazneno djelo primanje mita i za moju zlouporabu položaja, a isto tako mu mogu najaviti da ću ga tužiti u parničnom postupku za naknadu štete", jasno je rekao sudac Županijskog suda u Osijeku Darko Krušlin.

Izvor: ig/Direktno.hr/Foto:Davor Javorović/Pixsell

Izvorni autor: RTL/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.