Suđenje trajalo godinama: Cetinski i osuđena trojka mora Končaru vratiti 19,6 milijuna kn

11.02.2021. 10:25:00

Vinka Cetinski i još troje osuđenih moraju solidarno vratiti 19,6 milijuna kuna Danku Končaru nakon godina suđenja u muljanju s kupovinom nekretnina za kompaniju Kermas ulaganja

Županijski sud u Puli u siječnju je kao neosnovane odbacio žalbe Vinke Cetinski, Željka Hrvatina te Borisa i Marina Sorga na presudu Općinskog suda iz 2019. godine kojom su tvrtki Danka Končara dužni solidarno isplatiti 19,6 milijuna kuna, piše Glas Istre.

Kako se navodi, time je iscrpljen i žalbeni postupak, a presuda je postala pravomoćna. Vinka Cetinski je na čelu Kermas ulaganja trebala naći nekretnine zanimljive za ulaganja i izvijestiti Končara koji je trebao osigurati novac. Željko Hrvatin s Vinkom Cetinski je sklopio Sporazum te je trebao prikupljati i analizirati ponude i izrađivati predugovore i druge radnje oko kupoprodaje. Boris i Marin Sorgo su kroz rovinjsku agenciju Icarus tražili te nekretnine. 

Problem je nastao u tome što su se s prodavateljima usmeno dogovarale niže cijene od onih koje su bile u kupoprodajnim ugovorima, pa je za zemljište za koje je bilo dogovorena cijena od 3 eura pisalo da je kupljeno za 6 eura po kvadratu. Ta je razlika utvrđena i u drugim ugovorima. Prodavatelji su višak iznosa

podizali sa računa i vraćali Hrvatinu i Sorgovima, koji su, navodi se, obrazlagali to iznosom za pokriše troškova u okviru poslovanja prodaje nekretnina.

Končar je sve to prijavio 2011. godine što je sada dovelo do presude kojom četvero optuženih mora solidarno isplatiti 16,5  milijuna kuna te 3,1 milijun kuna troškova parničnog postupka.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Ivan Hruškovec

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.