SUKLJA BIJES IZ MOSTARSKIH BRANITELJA! Netko im je obrisao YT kanal pun ratnih pjesama o HVO-u

20.09.2022. 19:44:00

Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Mostara, ne skriva bijes zbog brisanja ratnih pjesama HVO-a s YouTube kanala.

“Napad na projekt književnika i novinara Darka Juke u sklopu kojeg je, kroz proteklih pet mjeseci, samoinicijativno i bez osobne koristi objavljivao ratne pjesme postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane držimo sramotnim činom izdaje i profiterstva pojedinaca koji su se jednako odnosili i prema svojim dužnostima prema Domovini tijekom rata”, kažu u priopćenju.

Kanal prepun domoljubnih materijala – izbrisan

Kanal su, kažu iz ove Koordinacije, zbog povrede autorskih prava prijavili “profiteri koji su kasniju karijeru gradili s pjesmama koje su daleko izvan hrvatske glazbene tradicije”

Kanal s kompletnim materijalom koji ovi branitelji smatraju dragocjenim, u potpunosti je izbrisan, a tko ga je i kako stvarao, objasnili su u ostatku dopisa:

“Darko Juka je, kroz svoju karijeru novinara, književnika i kulturnog djelatnika, pa i u sklopu svog današnjeg radnog angažmana, uvijek slijedio visoko postavljenu moralnu ljestvicu i svjedočio poštovanje i naklonost prema hrvatskoj braniteljskoj populaciji. Njegovi tekstovi o HVO-u, Herceg-Bosni i Domovinskom ratu, objavljivani u medijima i u njegovim knjigama, snagom argumentacije i vjernošću svjedočanstva i opisa postali su antologijski i nezaobilazni za očuvanje istine i digniteta Domovinskog rata.”

Autor je i sam sin hrvatskog branitelja

Kažu kako je Juka i sam sin hrvatskog branitelja:

“Izdanak obitelji na kojoj je rat ostavio svoje ožiljke, kao dječak je ratnih ’90-ih spašavao pjesme koje su nas bodrile. Brižljivo ih je arhivirao i samostalno digitalizirao da bi im udahnuo novi život u povodu 30. obljetnice ustrojavanja HVO-a. Objavio ih je gotovo 200, oživjevši najdublje emocije hrvatskih branitelja. Uz njih su išli njegovi pronicljivi tekstovi i mnoštvo vrijednih podataka o okolnostima njihovog nastanka.”

Izvor: dnevno.hr/Foto:Screenshot

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.