SULUDI ISTUP MEDVEDEVA ‘Vodimo sveti rat protiv Sotone i nacističkih luđaka. Možemo ih poslati u vatreni pakao‘

04.11.2022. 10:10:00

Rusija je velika i bogata zemlja. Ne trebaju nam tuđi teritoriji, svega imamo u izobilju. Ali ovo je naša zemlja, rekao je

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev opisao je ruski rat u Ukrajini kao "sveti sukob protiv Sotone", upozorivši da bi "Moskva mogla poslati sve svoje neprijatelje u vječnu vatru Gehene" (jedan od biblijskih naziva za pakao).

Kako prenosi Reuters, Medvedev je rekao da se Moskva bori protiv "nacističkih luđaka, ovisnika o drogama" u Ukrajini, a podržavaju ih zapadnjaci kojima, kako je rekao, "cure sline niz bradu od degeneracije".

- Rusija je velika i bogata zemlja. Ne trebaju nam tuđi teritoriji, svega imamo u izobilju. Ali postoji naša zemlja, koja nam je svetinja, na kojoj su živjeli naši preci i na kojoj živi naš narod. Koju nećemo dati nikome, rekao je.

Poručio je da se Rusija bori protiv gomile nacističkih luđaka, ovisnika i velikog čopora pasa koji laju sa Zapada te da je zbog toga stekla svetu moć.

- Imamo priliku sve neprijatelje poslati u vatreni pakao, ali to nije naš zadatak. Slušamo riječi Stvoritelja u naši srcima i pokoravamo im se. Te nam riječi daju svetu svrhu. Cilj je zaustaviti vrhovnog vladara pakla, bez obzira koje ime koristimo - Sotona, Lucifer ili Iblis. Jer njegov cilj je smrt. Naš cilj je život. Njegovo oružje je zamršena laž. A naše oružje je istina. Zato je naša stvar prava. Zato će pobjeda biti naša, poručio je.

Medvedev je bivši premijer Ruske Federacije, koji je tu dužnost obnašao između 2012. i 2020. godine. Bio je i ruski predsjednik između 2008. i 2012. godine. Iako se nekoć smatralo da je umjereni političar, posljednjih godina iznosio je neke od najradikalnijih ruskih stajališta o Ukrajini.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:AFP

Izvorni autor: A.VI.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.