SuperSport HNL: Pobjeda Osijeka, dva gola Belje

16.07.2022. 21:55:00

U susretu prvog kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Goricu sa 2-1 uz dva gola Diona Drena Belje.

Junak susret bio je 20-godišnji Beljo koji je u prvom nastupu po povratku s posudbe zabio oba gola za Osijek i izborio kazneni udarac. Za Goricu je pogodak postigao Danijel Lončar pogodivši u 66. minuti vlastitu mrežu. Dodajmo kako su gosti od 87. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Edin Julardžija i to nakon svega dvije minute provedene na terenu.

Domaćin je već u 18. sekundi imao prvu situaciju koja je bila vrlo opasna po goste. Fiolić je krenuo prema šesnaestercu, došao na 17 metara i pucao lijevom nogom, ali je ipak blokiran.

U petoj minuti smo vidjeli još jednu prilika Osijeka. Fućak je ubacio s lijeve strane, Beljo je zakasnio, ali je ipak s druge vratnice pucao Brlek čiji je udarac Krizmanić blokirao. Prvu priliku Gorica je imala u 34. minuti. Kalik je sjajno proigrao Jurića u kaznenom prostoru, napadač gostiju je izašao sam ispred Ivušića koji spašava Osječane.

U završnici prvog dijela ponovo prje domaćin, Kleinheisler je bio u dobroj poziciji za udarac, ali je mađarski reprezentativac loše pucao.

Osijek je poveo u 62. minuti lijepim golom Belje sa 20-tak metara. Keita je loše izbacio loptu glavom ispred kaznenog prostora, Beljo je to iskoristio i snažnim udarcem sa 20 metara matirao Banića. Međutim, samo četiri minute kasnije gosti su izjednačili. Kalik je ubacio s lijeve strane, a Lončar nespretno matirao vlastitog vratara.

Osam minuta kasnije vidjeli smo novo uzbuđenje, ovoga puta pred vratima Gorice. Prvo je Beljo dobio žuti karton zbog simuliranja u kaznenom prostoru. Međutim, nakon VAR provjere sudac Čuljak je procijenio kako se radilo o prekršaju  gostujućeg braniča za najstrožu kaznu. Beljo je izveo kazneni udarac i pogodio za 2-1.

Novi problemi za goste stigli su u 83. minuti nakon što je Julardžija dobio crveni karton i to nakon nepune dvije minute provdene na terenu. Veznjak Igrač Gorice žustro je uletio u Nejašmića na sredini terena s obje noge, prvo zaradio žuti, a nakon VAR provjere i crveni karton.

U prvoj utakmici nove sezone Dinamo je u petak na stadionu Maksimiru svladao Lokomotivu sa 3-2.

Lokomotiva je povela sa 2-0 golovima Sandra Kulenovića (4) i Ibrahima Aliyua (22), no Dinamo je preokrenuo rezultat golovima Josipa Drmića (25, 34) i Luke Menala (90+1).

Večeras se još igra susret Šibenik - Rijeka, a u nedjelju će snage odmjeriti Varaždin i Slaven Belupo, te Istra 1961 i Hajduk.

REZULTATI 1. KOLA:
Subota:
Osijek - Gorica          2-1 (Beljo 62, 75-11m / Lončar 66-ag)
Šibenik - Rijeka         (21 sat)
Nedjelja:
Varaždin - Slaven Belupo (19 sati)
Istra 1961 - Hajduk      (21 sat)
Petak:
Dinamo - Lokomotiva     3-2 (Drmić 25, 34, Menalo 90+1 / Kulenović 4, Aliyu 22)

 

Izvor: hina/Foto:Marko MRKONJIĆ

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.