SUPERSPORT HNL Slaven i Šibenik se bore za gornji dom, pred Istrom i Osijekom je utakmica iskupljenja

06.08.2022. 15:22:00

Nakon jučerašnjeg remija Varaždina i Dinama (1:1), danas se nastavlja 4. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige. Na rasporedu su dvije utakmice. U 18:55 sati u Koprivnici će se susresti Slaven Belupo i Šibenik, a u 21 sat u Puli Istra 1961 i Osijek. Obje utakmice možete gledati na kanalu MAXSport 1.

Nakon remija u Osijeku i s četiri boda na kontu Slaven ima priliku ozbiljno zakoračiti u gornji dom SuperSport HNL-a.

Trener Zoran Zekić je istaknuo da Slaven Belupo čeka izuzetno težak zadatak protiv momčadi koja se pokazala čvrstom i opasnom u sve tri dosadašnje utakmice te drži da njegova momčad ne može protiv bilo koga preuzimati ulogu favorita.

Šibenski strateg Damir Čanadi najavljuje napad na pobjedu.

'Nakon jako intenzivne utakmice s Lokomotivom, uvijek je najteže ponoviti rezultat i to će biti jedan izazov za nas. Pozitivno smo ušli u ovaj tjedan, dobro smo se pripremili za Belupo. Očekujem da će ekipa uz dobar pristup i motivaciju doći do tri boda.'

Istra u utakmicu s Osijekom ulazi bez osvojenog boda, a vaditi se protiv ranjenog protivnika koji je ispao iz Europe i izgubio bod na svom stadionu protiv Slaven Belupa neće biti nimalo lagan posao.

'Igramo protiv čvrste momčadi. Očekujem zahtjevnu utakmicu, no nadam se da ćemo biti kompetitivniji sada s dodatnim pojačanjima, nego na dosadašnjim utakmicama. Ne smijemo se opustiti na terenu, moramo stisnuti i biti svoji. Osijek je trenutno u zahtjevnoj poziciji, te sada idu na sve ili ništa. Želim da postignemo svoj identitet i vlastitu igru na terenu kako bismo im što više otežali', kazao je trener Gonzalo Garcia u najavi utakmice.

Nenad Bjelica osim nezadovoljavajućih rezultata ima problem i s navijačima koji su mu okrenuli leđa. Uoči utakmice s Istrom sve je karte bacio na podršku igračima:

'Istra 1961 se ekipira, ima dosta novih igrača, u prve tri utakmice su mijenjali sustav i igrali na različite načine. Vidjet ćemo kako će nam se suprotstaviti, ali u ovom trenutku najvažnije je da podignemo samopouzdanje naših igrača i da se mi podignemo u svemu. I prethodne utakmice su pokazale da nije važno tko je s druge strane, već kakvi smo mi. Jer mi u prethodnim utakmicama nismo bili na potrebnoj razini i zbog toga smo polučili slabe rezultate. Fokusirat ćemo se na nas, svaki igrač pojedinačno na sebe, ja kao trener na sebe… Ukoliko budemo spremni preuzeti odgovornost svaki u svom dijelu kog radi onda ćemo doći i do kvalitetnog rezultata. Nema nekog pravila kako se izlazi iz ovakve situacije. Ono što možemo je raditi bolje i kvalitetnije, svaki preuzeti odgovornost za ono što radi na terenu. Naravno da nas je jako uzdrmalo ispadanje protiv kazahstanske momčadi i zbog toga smo svi razočarani, ali moramo dati potporu našim igračima, u dvije godine su postigli jako lijepe rezultate, navijači su uživali borbu za prvaka u koju je prvi put u povijesti bio uključen i Osijek i zbog toga naši igrači zaslužuju respekt. Mi ćemo im ga dati, želimo ih podići, dovesti na razinu na kojoj su bili kada su najbolje igrali. Treba puno pozitivnih vibracija, pozitivne energije i razgovora, samo tako se može doći do pozitivnog rezultata', rekao je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Utakmica Hajduk - Gorica je odgođena zbog europskih obveza Splićana.

Izvor: tportal.hr/Foto: fah

Izvorni autor: B.T.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.