Suspendirani osječki suci koje je Mamić optužio za korupciju, protiv njih se pokreće stegovni postupak

31.03.2021. 10:51:00

Tijekom suspenzije će primati 50 posto plaće

Državno sudbeno vijeće (DSV) jutros je održalo raspravu o prijedlogu predsjednika Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vrbana za udaljenjem od obavljanja sudačke dužnosti sudaca Željka Krušlina i Zvonka Vekića zbog druženja sa Zdravkom Mamićem kojemu su sudili. Kako javlja Telegramova reporterka, DSV je odlučio udaljiti suce Krušlina i Vekića.

Stegovni postupak protiv njih se pokreće jer ima dovoljno elemenata sumnje u onom što je naveo Vrban. Udaljenje će vrijediti tri mjeseca, tijekom kojih će suci Krušlin i Vrban primati 50 posto plaće. Predsjednik DSV-a Darko Milković nije ulazio u detalje o tom sumnjama. Istovremeno je odlučeno da Mamićeva odvjetnica neće moći pratiti proces, jer prema proceduri tzv. zainteresirana strana nema to pravo.

Vrban je tražio da ih se razriješi

Govoreći o svojem prijedlogu, Vrban je kazao da je poslao zahtjev za pokretanje stegovnog postupka s prijedlogom da se suci razriješe sudačke dužnosti. “Oni bi trebali biti razriješeni sudačke dužnosti i više nikada ne bi mogli biti suci. DSV bi trebao odlučiti o mom prijedlogu o njihovom udaljenju sa sudačke dužnosti, a onda donijeti odluku o tom prijedlogu.

Ne bih govorio o detaljima što su napisali o svakoj pojedinoj tvrdnji Zdravka Mamića. Jedan je sudac potvrdio druženje, drugi je u cijelosti porekao ta druženja”, rekao je Vrban prije desetak dana.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO:screenshot

Izvorni autor: Ana Raić Knežević/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.