Suspendirani osječki sudac Kvesić izišao je iz Remetinca; dočekao ga odvjetnik

21.06.2021. 21:03:00

Suspendirani osječki sudac Ante Kvesić izišao je na slobodu iz istražnog zatvora u Remetincu

Nakon što ga je u petak šef Županijskog suda u Osijeku suspendirao zbog istrage, prestala je opasnost od ponavljanja djela, razloga zbog kojeg je u istražnom zatvoru, javlja N1.

Osječki sudac Ante Kvesić je suspendiran, a njegovi slučajevi prebačeni drugim sucima. Na izlazi iz Remetinca dočekao ga je odvjetnik, izjava nije bilo.

Remetincu, nakon odluke izvanraspravnog vijeća, ostaju sudac Zvonko Vekić i Drago Tadić. Darko Krušlin je na slobodi.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinilo je odluku suca istrage koji je za Zdravka i Zorana Mamića odbio odrediti istražni zatvor. Određivanje tog istražnog zatvora protiv braće nužan je preduvjet za raspisivanje nove tjeralice te za traženjem izručenja sukladno odredbama sporazuma između Hrvatske i BiH koji je stupio na snagu 2014. godine.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: I. Ba. /Foto:Marin Tironi/

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.