SUTRA 17.11.2022. SVEČANO OTKRIVANJE SPOMENIKA KATI ŠOLJIĆ I ČETVORICI POGINULIM SINOVIMA

16.11.2022. 18:19:00

"Ostali su da brane svoj grad, takvi su bili moji sinovi", riječi su majke čije život za slobodu i obranu grada Vukovara položila su sva četiri njena sina: Niko, Mijo, Ivo i Mate.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otkrivanje spomenika Kati Šoljić i poginulim sinovima koje će se održati 17. studenoga 2022. s početkom u 14,00 sati u Ulici Bartola Kašića bb, Vukovar (Mitnica).

Događaj organiziraju Udruga veterana 4. gardijske brigade i Udruga branitelja „Oluja“, Podstrana; događaj je dio službenog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991-2022.

Spomenik će otkriti akademkinja i dragovoljac Domovinskog rata te pripadnica 4. gardijske brigade, Mirna Šitum i članovi obitelji Šoljić.

Događaju će sudjelovati i obratiti se nazočnima politički i društveni predstavnici:

  • Zoran Milanović predsjednik Republike
  • Tomo Medved ministar branitelja i potpredsjednik Vlade
  • Ivan Penava gradonačelnik grada Vukovara
  • pukovnik Ivica Arbanas zapovjednik obrane grada Vukovara,
  • akademkinja Mirna Šitum ispred HAZU,
  • Borislav Lapenda predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade
  • pukovnik Mirko Čondić inicijator koordinator izgradnje spomenika

U ime obitelji Šoljić obratit će se kći Kate Šoljić, Marija Šoljić Barišić.

Spomenik Kati Šoljić i poginulim sinovima, inicijativa dvije braniteljske udruge koordiniranih s Mirkom Čondićem i partnerima, grad Vukovar i općina Podstrana, nastao je u znak poštovanja i suosjećanja s istinskom žrtvom obitelji Šoljić.

Svehrvatski projekt je povezao niz institucija, organizacija civilnog društva, poduzetnika i pojedinaca koji su odali dužnu počast hrabroj hrvatskoj majci Kati Šoljić i njenim poginulim sinovima.

Izvorni autor: Josip Deur/Istina o obrani Vukovara/PDN/Foto: Josip Deur/FB/Istina o obrani Vukovara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.