Sutra nas očekuje promjenljivo vrijeme: Sunčano jutro, popodnevni pljuskovi na središnjim i istočnim predjelima

02.09.2023. 15:35:00

U vremenskoj prognozi za sutra, očekuje nas promjenljivo vrijeme koje će donijeti raznolike uvjete tijekom dana. Evo što možete očekivati:

Jutro s maglom na kopnu:

Ujutro se na kopnu očekuje pojava magle na nekim mjestima. Ova meteorološka pojava može utjecati na vidljivost i vožnju, pa vozači trebaju biti oprezni.

Suncem obasjano prijepodne:

Središnji i istočni dijelovi Hrvatske uživat će u većinom sunčanom jutru. Temperatura zraka će biti u ugodnom rasponu od 11 do 16 °C na kopnu i između 18 i 23 °C na Jadranu.

Popodnevna promjena:

Tijekom popodneva, očekuje se postupni porast naoblake i pojava ponekih pljuskova, koji bi mogli biti popraćeni grmljavinom. Ovo će se najviše odraziti na središnjim i istočnim dijelovima zemlje.

Vjetar:

Vjetar će biti razmjerno miran prijepodne, ali će popodne pojačati na umjerenu brzinu iz sjevernih i sjeveroistočnih smjerova na kopnu, te na sjeverozapadni na istoku. Na moru će ujutro prevladavati burin, sredinom dana će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak, a popodne će okrenuti na buru koja će navečer i tijekom noći postajati sve jača.

Temperaturni raspon:

Najniže temperature zraka u jutarnjim satima kretat će se od 11 do 16 °C na kopnu, dok će na Jadranu biti toplije s temperaturama između 18 i 23 °C. Najviše dnevne temperature bit će uglavnom u rasponu od 26 do 31 °C, što će stvoriti ugodne uvjete za većinu aktivnosti na otvorenom.

Uzeti u obzir ovu vremensku prognozu kako biste se pravilno pripremili za sutra, bilo da planirate izlazak na otvorenom ili putovanje. Ostanite sigurni i uživajte u sutrašnjem danu!

Izvor: DHMZ/Foto:screenshot/DHMZ

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.