SUVERENISTI: “Zdravlje nacije je bilo najvažnije samo do izbora, a onda je najvažnije bilo da dođu birači iz Srbije”

19.05.2021. 15:42:00

Saborski zastupnik Marijan Pavliček (Hrvatski Suverenisti) kritizirao je u saboru odluku nacionalnog Stožera civilne zaštite po kojoj su, unatoč epidemiji, svi hrvatski državljani koji žive izvan Hrvatske mogli na izbornu nedjelju ući u državu bez PCR testa i potvrde da su koronu preboljeli.

“Najčešća rečenica u zadnjih 15 mjeseci, posebno ministru Berošu, bila je da je zdravlje nacije na prvom mjestu, tako je i bilo do 16. svibnja”, konstatirao je Pavliček u slobodnom saborskom govoru.

“Taj dan je bilo samo bitno da dođu birači, prvenstveno iz Srbije, da daju potporu najvećem koalicijskom partneru vladajućih – SDSS-u, bilo je bitno da ti birači koji 20 godina ne žive u Hrvatskoj donesu prevagu u nacionalno miješanim sredinama”, ustvrdio je Pavliček. Naveo je da je Vukovar imao 10 posto veću izlaznost, nego u zadnja četiri izborna ciklusa.

“Taj dan zdravlje nacije više nije bilo bitno, nije bilo bitno što se ugrožava domicilno stanovništvo, što postoji mogućnost novih žarišta korone, pogotovo u graničnim sredinama gdje su dolazili birači iz susjednih država”, izjavio je zastupnik i poručio da je nakon lokalnih izbora jasno kako nam treba reforma lokalne samouprave.

“Prije samih izbora, zbog činjenice da nisu imali protukandidate, znali su se načelnici i gradonačelnici u 10-ak posto jedinica, imamo situaciju da se načelnikom postoje sa 104 glasa”, naveo je Pavliček, pa poručio da sustav kakav ima Hrvatska, ne može izdržati ni bogatija država.

Prkačin: Najveći gubitnik je SDP, Škoro mirno čeka finale

O pobjednicima i gubitnicima lokalnih izbora govorio je Ante Prkačin (DP), pa u ove prve upisao i Domovinski pokret.

“Bez zadovoljstva i bez sreće jako dobar rezultat postigla je platforma Možemo!, ne smeta mi uspjeh Mosta, a što se tiče poraženih i onih koji hine pobjedu, najbolje su njihova lica rekla kako doživljavaju izbore. Najveći gubitnik izbora je SDP, a HDZ zna kako je prošao”, konstatirao je Prkačin.

Osvrnuo se na zagrebačke izbore u čijem finalu nema ni HDZ-a, ni SDP,  pa poručio da ne traži ni od “Kapulice , ni Plenkovića” da glasuju za Domovinski pokret, ali ih je pozvao “neka puste” Hrvate koji poštuju tradicionalne vrijednosti da daju svoj glas.

Prkačin kaže da predsjednik DP-a Miroslav Škoro, koji se u drugom krugu za mjesto gradonačelnika Zagreba natječe s Tomislavom Tomaševićem (Možemo!), “potpuno mirno čeka finale”.

“Osjeća se pobjednički, mi (ostali) ne spavamo, nego smo spremni za žestoku borbu k’o HOS-ovci ’91., od obrađivanja svih mjesta gdje bi mogli biti potencijalni birači, ali i kontrole izbornih kutija”, rekao je zastupnik Prkačin, uvjeravajući da će DP pokazati kako se vodi kampanja i kako se, ako ne dobiju izbore, čestita pobjedniku.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:N1/screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.