SVAĐA U SABORU Jandroković prekinuo sjednicu i poručio Orešković: Vi ste poslali dopis da ste u samoizolaciji, kako ste onda u Sabornici?

01.12.2020. 11:14:00

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković prekinuo je u utorak sjednicu kako bi se utvrdile činjenice, odnosno može li zastupnica Dalija Orešković (Centar) biti u Sabornici, s obzirom na informacije iz njenog kluba da je u samoizolaciji.

Daliju Orešković, koja je trebala raspravljati na slobodnu temu, Jandroković je podsjetio da je njen klub Tajništvu Sabora 26. studenoga uputio dopis da će ona biti sedam dana  u izolaciji zbog kontakata sa zaraženom osobom.

Vaš je klub jučer uputio dopis da ćete biti u samoizolaciji - vi i Anka Mrak Taritaš. Sad ste ovdje, o čemu se radi?, pitao je zastupnicu.

"Ja sam u samoizolaciji kako je odredio liječnik opće prakse, to je deset dana od kontakta koji sam imala sa zaraženom osobom, a kako ste vi sustav osmislili i kako se tih 10 dana računa, nije moja odgovornost", uzvratila je Orešković.

Jandroković je, međutim, odbacio takvo prebacivanje odgovornosti, pa joj ponovio što je njen, Ženski klub pisao Tajništvu.

Vi niste u samoizolaciji, imate li test da ste negativni?, upitao je Jandroković pa dobio negativan odgovor.

Onda ćemo prekinuti sjednicu da se utvrde činjenice, to neću dozvoliti, ovo je ugrožavanje zdravlja zastupnika, poručio je Jandroković, pa prekinuo sjednicu.

Po završetku stanke, utvrđeno je da Orešković, ipak, može danas biti u Sabornici.

Izvor: rj/Direktno.hr/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.