Sve je spremno za Alku, gostima i alkarima mjerili temperaturu

09.08.2020. 16:40:00

Tuđman je rekao "da nije alke, ne bi imali slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Želim alkarima oko sokolovo i čvrstu desnicu, uz zagovor čudotvorne Gospe sinjske, rekao je Stipe Jukić

Prema programu, Sinjska alka trebala bi početi u 16 sati i 30 minuta. Iza VIP lože već su se okupili predstavnici vlasti, premijer Andrej Plenković, predsjednik Zoran Milanović, župani Blaženko Boban i Gordan Pauk, ministri i ministrice, uglavnom u pratnji boljih polovica.

Sinj uoči početka 305. Alke
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ako smatramo da u epidemiološke mjere spada održavanje razmaka od metar i pol i nošenje maski onda ih se nazočni ne pridržavaju. Na ulazu u gledalište uzvanicima se mjerila temperatura, a ruke su im poprskane dezinficijensom.

Premijer Andrej Plenkovic sa suradnicima stigao je u Sinj
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Preko tri stoljeća prve nedjelje u kolovozu trčimo Alku kao simbol pobjede nad nadmoćnijom silom. Izrasla je iz herojstva naših pradjedova kao pobjeda dobra nad zlom. Tuđman je rekao "da nije alke, ne bi imali slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Ne želeći prekidati tradiciju, poštujući epidemiološku struku Alka se i dalje održava, želim alkarima oko sokolovo i čvrstu desnicu, uz zagovor čudotvorne Gospe sinjske - rekao je Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva.

Izvor: 24sata/Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvorni autor: Andrea Topić

Autor: