SVE SE MOGLO SPRIJEČITI? / Nevjerojatan propust grčke policije, dobili su upozorenja i iz Hrvatske i iz Crne Gore: 'Jedino nismo znali koji broj cipela nose'

08.08.2023. 15:55:00

Nakon velikih nereda u kojima je život izgubio 29-godišnjak cure detalji o ogromnim propustima policije

Sve brže se odmotava klupko i doznaju nove informacije vezane za krvave nerede koje su izazvali Bad Blue Boysi u Ateni. Prema onome što je grčki portal SKAI otkrio, crnogorske granične vlasti pismeno su obavijestile grčke vlasti o kretanju navijača zagrebačkog Dinama.

Relevantni dokument stigao je u urede grčke policije jučer ujutro u 09:22, što znači da je bilo više od 12 sati da se mobilizira, organizira i konačno spriječi ono što se tragično dogodilo u New Philadelphiji u ponedjeljak navečer.

U relevantnom dokumentu navedeno je da je oko 120 osoba, koje su okarakterizirane kao "opasni navijači" prešlo granicu s mogućim odredištem u Ateni za utakmicu između AEK-a i zagrebačkog Dinama, pri čemu se napominje da su te osobe kontrolirane. 

Naime, dokument sadrži registarske tablice automobila koji su prešli granicu s Crnom Gorom, kao i tip vozila i njihove marke, tako da im policija u svakom trenutku može lako ući u trag.

Zapravo, dužnosnik grčke policije navodno je komentirao novinaru SKAI-ja da je "jedina stvar koju nismo znali bila veličina cipela koje su nosili".

MUP: Informacije o navijačima dostavljene grčkoj policiji 4. kolovoza

Hrvatska policija je 4. kolovoza 2023. sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku putem međunarodnih kanala Europola i Interpola dostavila grčkoj policiji, ali i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti proputovanja - Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu, priopćio je MUP.

Sve više dokaza izlazi na vidjelo kako je grčka policija bila vrlo dobro obaviještena o svemu, a i dalje nisu poduzeli ništa. 

Izvor: Net.hr

Izvorni autor: SPORTSKI.NET/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.