SVEČANOST U HEROJSKOM GRADU: Mladi Jastreb: ‘Vukovarska bolnica mijenja ime u dr. Juraj Njavro i bit ću nazočan otkrivanju ploče’

17.09.2022. 12:27:00

U Vukovaru se u subotu održava svečanost povodom 31. obljetnice Bitke za Vukovar i to u organizaciji triju ministarstava – hrvatskih branitelja, obrane i unutarnjih poslova te u suradnji s Vukovarsko- srijemskom županijom i Gradom Vukovarom.

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja, prethodno su uputili poziv hrvatskim braniteljima, sudionicima obrane Vukovara, do dođu na središnju svečanost koja će se održati u dvorištu Dvorca Eltz u Vukovaru u 10,30 sati.

Obzirom na vremenske neprilike, spominje se i promjena lokacije događaja, no naš sugovornik Branko Borković – Mladi Jastreb kaže kako nije upoznat s detaljima:

“Iako sam čuo za to, nisam dio organizacije pa vam ne mogu potvrditi, ali sam pozvan i svakako ću se odazvati”.

Osim samog obilježavanja bitke, kaže kako ga ove godine na odlazak u Vukovar motivira još jedan događaj:

“Vukovarska bolnica mijenja ime u dr. Juraj Njavro i bit ću nazočan otkrivanju ploče”.

Mladi Jastreb je zadovoljan načinom organiziranja obljetnice Bitka za Vukovar, a na tome se posebno zahvaljuje ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu.

“To je hvale vrijedan potez… Više ne govorimo o nekom lokalnom događaju nego o obljetnici koja je sada na višoj, državnoj razini”, rekao je Mladi Jastreb.

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Zdravko Komšić kazao je kako su vukovarski branitelji jedinstveni oko podrške obilježavanju 31. obljetnice Bitke za Vukovar.

“Oko ovoga datuma nema prijepora, za razliku od nekih drugih. Bit ćemo svi na obilježavanju jer to zaslužuju naši suborci koji su dali život za ovaj grad i slobodnu Hrvatsku. To im nikada ne smijemo zaboraviti”, kazao je Komšić.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:commons.wikimedia.org

Izvorni autor: 7dnevno/Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.