Svjedoci o pronalasku pilota: Jedan je ležao, drugi je izašao dezorijentiran

06.12.2022. 18:12:00

Deset kilometara od Voćina, na teško pristupačnom terenu srušio se danas MIG Hrvatske vojske usred redovite vježbe.

Mještanka Voćina Anđa Ašić pomogla je među prvima prvom pronađenom pilotu. Katapultirao se iz aviona u šumu te sam krenuo potražiti pomoć.

“Izašao je iz šume dezorijentiran. Rekao je kako se ničeg ne sjeća i da je bila magla. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć, koji su brzo došli i pružili mu pomoć”, rekla je Ašić za ICV.hr.

Drugog pilota pronašao je hrvatski branitelj Mika Matić iz Voćina koji je pomogao spašavateljima snaći se u nepristupačnom području.

“Krenuo sam pomoći jer sam vidio da helikopter prelijeće ovo područje. Ponudio sam pomoć spašavateljima jer se snalazim ovdje. Tako sam i prvi stigao do pilota. Ležao je leđima. Živ, ali ozlijeđen”, rekao je mještanin Matić.

Izvor: n1/ Foto: Vatrogasci/ICV.hr

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.