TAJANSTVENI BLJESAK IZNAD KIJEVA! Oglasila se i NASA koja je opovrgnula da se radi o njezinom satelitu, a američka vlada prati više od 650 potencijalnih slučajeva NLO-a

20.04.2023. 11:18:00

Tajanstveni bljesak koji je obasjao nebo iznad Kijeva, glavnog grada Ukrajine izazvao je brojne pretpostavke. Svjetlost na nebu iznad Kijeva primjećena je oko 22 sata po lokalnom vremenu. Gradske vlasti proglasile su uzbunu za zračni napad, ali protuzračna obrana nije aktivirana, objavio je na Telegramu čelnik kijevske vojne uprave Sergej Popko, prenosi 7dnevno.

Ukrajinski dužnosnici rekli su kako sumnjaju da je NASA-in satelit pao na Zemlju, ali iz američke svemirske agencije su to negirali navodeći da je njihov satelit još uvijek u orbiti.

Američka vlada prati više od 650 potencijalnih slučajeva takozvanih “neidentificiranih zračnih fenomena”, poznatih kao NLO-i, poručio je Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonovog Ureda za rješavanje anomalija iz svih domena (AARO), prenosi CNN.

Kirkpatrick je pododboru Senata za oružane snage u srijedu kazao da je broj slučajeva porastao u odnosu na 350 izvješća navedenih u neklasificiranom obavještajnom izvješću o neidentificiranim zračnim fenomenima objavljenom ranije ove godine.

Pustio je video dva slučaja s kojih je skinuta oznaka povjerljivosti, jednog koji je riješen, i jednog neriješenog. Prvi video je pokazao malu kuglu koja je proletjela kroz ekran kamere drona MQ-9 na Bliskom istoku 2022. godine. Kamera drona pratila je objekt dok se kretao nebom, ulazeći i izlazeći iz ekrana.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:video screenshot/twitter

Izvorni autor: PDN/7dnevno/M.K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.