Talijani pronašli 2700 kila kokaina u bananama, pogledajte snimku

16.05.2023. 13:17:00

Policija u južnoj Italiji je danas priopćila da je zaplijenila 2700 kilograma kokaina visoke čistoće skrivenog u dva rashladna kontejnera s bananama koji su bili isporučeni iz Ekvadora. Kokain pronađen u kalabrijskoj luci Gioia Tauro bio bi vrijedan više od 800 milijuna eura, rekla je talijanska policija u priopćenju, prenosi Priznajem.hr.

Pošiljka je stigla iz Guayaquila u Ekvadoru, a konačno odredište bila je Armenija, preko crnomorske luke Batumi u Gruziji. Droga je otkrivena u kontejnerima od 12 metara zahvaljujući specijalnim skenerima, uz pomoć psa tragača Joela, dodala je policija.

Policija: U posljednjih nekoliko dana pronašli smo dodatnih 600 kilograma kokaina u kontejnerima s voćem

Policija je rekla da je u posljednjih nekoliko dana pronašla dodatnih 600 kilograma kokaina u kontejnerima s voćem iz Ekvadora koji su bili isporučeni kroz Gioia Tauro. Te su pošiljke bile namijenjene drugim dijelovima Italije, kao i Hrvatskoj, Grčkoj i Gruziji, dodali su.

Kalabrija je dom ‘Ndranghete, koja je zamijenila sicilijansku Cosa Nostru kao najmoćnija talijanska mafijaška organizacija i igra središnju ulogu u trgovini drogom.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: video snimka zaslona/Twitter

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr/Index/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.